Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Lone Andersen
Journalist, 40 år
Hun har dækket erhvervslivet og økonomistoffet i godt ti år og i de seneste femten måneder for Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun begyndte karrieren som den ene af fem speedskrivende finansjournalister på Reuters Finans og fortsatte efter et par år på Berlingske Tidende, hvor hun dækkede den finansielle sektor med direktørfyringer, fusioner, konverteringsbølger og hvad dertil hører. I 2003 skiftede Lone Andersen tastaturet ud med mikrofon og høretelefoner og leverede i to år erhvervsstof til forskellige nyhedsudsendelser i Danmarks Radio.
Torben Stroyer
Fotograf, 61 år
At se, opleve, rejse og fotografere var en drøm, da Stroyer begyndte som portrætfotograf i 1962. Efter endt uddannelse og år som selvstændig begyndte livet som pressefotograf på Demokraten i Århus 1973. Drømmen fik vinger ved ansættelsen på Morgenavisen Jyllands-Posten i 1979. Modeuger i Paris i 1980'erne, de store omvæltninger på Balkan i 1990'erne, OL i Barcalona i 1992 og ikke mindst deltagelsen i den første Explorer-ekspedition i forbindelse med årtusindskiftet. Med Den globale mission er drømmen stadig intakt.
Thomas Aue Sobol
Journalist, 29 år
Thomas befinder sig bedst på denne verdens hullede biveje. Han har siddet lår ved lår med tre Falck-reddere i en firehjulstrækker tværs gennem Europa, Mellemøsten og Asien, og han har trådt gennem Sydøstasiens rismarker på en stadig mere nedkørt mountainbike. Fra marken har Thomas rapporteret om narko-business i Den Gyldne Trekant, forsoningen på Balkan og genopbygningen efter tsunamien i Sri Lanka. Karrierens første artikel blev til, da han lige efter gymnasiet besøgte Comandante Nery og resten af guerillabevægelsen i Guatemalas bjerge. Siden vinteren 2005 har Thomas været ansat som erhvervsreporter på Jyllands-Posten.
Stine Larsen
Fotograf, 26 år
Lungetransplantation på Rigshospitalet, 24 timers løb på Le Mans, konflikten på Cypern, Livgardens Rextur, nødhjælpsflyvning til Pakistan og livet på et dansk plejehjem, har hun krydset af på den fotografiske "To do-liste". Det seneste år er blevet brugt på projektet "Teenagetøzer", der omfatter mere end 100 danske teenagepiger, der er udgivet som bog i Danmark og Japan.
Filosofien er, at de gode historier findes, hvor der er mennesker og liv - de venter bare på at blive fotograferet og fortalt. Uden for gadedøren eller ude i verden.
Stine er Jyllands-Postens seneste skud på fotograf-stammen og er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, Berlingske Tidende og San Francisco State University 2005.

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Muren og miraklet

Morgenavisen Jyllands-Posten markerede 20-året for Berlin-murens fald med et særtillæg og omfattende ekstramateriale, der fortæller om baggrunden for de kolossale omvæltninger, vi oplever i dag.
Læs mere

Nyhedsbrev fra JP Undervisning

Et nyt skoleår er i gang. JP Undervisning har sendt to nye undervisningsmaterialer ud til alle landets skoler: "Dig og dine penge" om unge, penge og privatøkonomi, og "Arabisk forår" om forandringsprocessen i Mellemøsten og Nordafrika. Læs meget mere her i nyhedsbrevet og find ekstra materiale her på hjemmesiden.
Jeg vil læse nyhedsbrevet

Stort undervisningstema:
Danskere i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater. Materialet består af to magasiner og en hjemmeside med blandt andet undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale.
Gå til Danskere i krig

Tema om Titanic

To danske kvinder var blandt de overlevende efter Titanics forlis for 100 år siden. Men det "synkefri" skib tog i 1912 over 1.500 andre menneskeliv med mod havets bund. Læs om Titanics forlis i Newtons særtillæg.
Læs Newtons særtillæg

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

JP Explorer

JP Explorer står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Siden 1998 har JP Explorer gennemført 24 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Her finder du den største og mest besøgte hjemmeside om ekspeditionen.
Læs mere

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Læs mere

Årets store aviskonkurrence

SPOR er temaet for dette års aviskonkurrence. Tilmeld din klasse hos Jyllands-Posten, og få adgang til alle vores tilbud og produkter.
Læs mere her

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Læs mere