Sitemap | Avanceret søgning |

Links

Asiatiske film (Engelsk)
Filmhjemmeside på engelsk bl.a. med afsnit om Hong kong-film, japansk film, kinesisk film, Bollywood-film og afghansk film (under Middle East).

Børnearbejde i Bangladesh (Dansk)
Red Barnets hjemmeside om børnearbejde i Bangladesh. Organisationen Red Barnet har lavet en hjemmeside med oplysninger om og mulige årsager til udnyttelsen af børn.

CinemaZone om Hero (Dansk)
Tema om Zhang Yimous "Hero" på det danske filmmagasin CinemaZone med anmeldelse og interview med instruktøren.

Cinemazone.dk om indisk film (Dansk)
Artikel på cinemazone.dk af Frederik Asschenfeldt Vandrup. Artikel med baggrund i den indiske filmkunst, der er karakteriseret ved sang, dans og magi.

CNNs sektion om Asien (Engelsk)
De seneste nyheder fra Asien. Med både video og lyd. Siderne kan vises på både japansk, kinesisk og koreansk.

Cui Jians hjemmeside (Engelsk)
Han brød i gennem på kinesisk TV i 1984 og introducerede sange, der ikke handlede om Kinas fortræffeligheder, men de problemer unge mennesker har.

Danida (Dansk)
Hjemmeside for Udenrigsministeriets bistandssamarbejde, Danida. Indeholder alle oplysninger om Danmarks officielle hjælp til ulandene.

Dansk Røde Kors (Dansk)

Destination Mekong (Dansk)
Med færge, speedbåd og bil fulgte JP Explorer i efteråret 2002 Mekong-floden fra Den gyldne Trekant gennem Laos og Cambodia til deltaet i Vietnam. Missionen var at beskrive livsvilkårene langs floden. Ikke mindst i lyset af de hastige forandringer, der foregår i øjeblikket. Landene langs Mekong er i stigende grad begyndt at udnytte flodens ressourcer til både energi, transport, kunstvanding og industri. Indeholder omfattende undervisningsmateriale og opgaver.

Eniro Nyheds-index (Dansk)
Links til aviser og dagblade i Asien og Australien. En samling af en mængde links til primært engelsksprogede dagblade i Asien og Australien. Ordnet land for land.

Folkekirkens Nødhjælp (Dansk)
På hjemmesiden kan man bl.a. læse om organisationens samarbejdslande, som blandt andre tæller Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Burma og hvad Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at bekæmpe i de enkelte lande, f.eks. sult og aids.

Genstande fra Asien på Nationalmuseet (Dansk)
På Danmarks Nationalmuseums hjemmeside findes beskrivelser af udstillinger med genstande fra bl.a. Kina, Japan, Indien og Indonesien samt om buddhisme. Udstillingerne kan ses på museet i København.

Human Rights Watch (Engelsk)
Human Rights Watch er en uafhængig selvejende institution, der har til formål at undersøge, hvorvidt menneskerettigheder bliver overholdt, støtte ofre og aktivister, der kæmper for menneskerettigheder over hele verden - og informere verdenssamfundet om krænkelser af menneskerettigheder. Her kan man finde oplysninger om problemer med menneskerettigheder i alle lande.

Idoler i Thailand (Engelsk)
Hjemmeside med idoler fra Thailand og resten af Asien. Der findes top 100 lister og de mest populære kunstnere i Asien netop nu og masser af fotos af stjernerne, bl.a. Peter Corp Dyrendal.

Images of Asia (Dansk)
Hjemmeside for den landsdækkende kulturfestival, som bød på mere end 600 arrangementer i otte danske byer med over 450 deltagende asiatiske kunstnere og kulturpersonligheder.  

Indiske kvinder (Engelsk)
Stor engelsksproget hjemmeside, bl.a. med masser af beskrivelser af, hvordan indiske kvinder levede i antikken og middelalderen, uddannelse af kvinder i Indien og svar på spørgsmålet om, hvorvidt indiske kvinder brugte bh i antikken. Indeholder også tidslinjer for indisk historie generelt.

Kampsport (Engelsk)
Omfattende hjemmeside med informationer om de fleste asiatiske kampsportsformer - bl.a. med en kort introduktion, hvor man kan se, hvilke hårdtslående filmstjerner der praktiserer hvilken type kampsportsteknik.

Kids Web Japan (Engelsk)
Læs om dagligdagen, klimaet, kulturen og børnelivet i Japan på flere forskellige sprog f.eks. engelsk, svensk eller norsk

Kinesisk nytår (Engelsk)
Hjemmeside om kinesisk nytår med anvisninger til hvordan man bygger en drage, kinesiske folkeeventyr og opskrifter på nytårmad.

Leksikon over asiatiske stjerner (Engelsk)
Indeholder oplysninger om kinesiske film- og popstjerner. Med store linkssamlinger til hjemmesider for film, plader og koncerter samt fanhjemmesider.

Mad med karry (Engelsk)
Oversigt over forskellige indiske karryretter med forklaringer på, hvad det egentlig er, man får serveret, hvis man bestiller en ret.

Menneskeret.dk (Dansk)
Hjemmeside for Institut for Menneskerettigheder.

Pokémon (Norsk)
Hjemmeside for Pokémon, der oprindelig er en japansk tegneserie.

Rice for Life (Engelsk)
I billeder og ord finder man oplysninger om risens anvendelse og betydning for asiatisk kultur. Af andre emner kan nævnes dyrkningsmetoder, udbredelse og alternativ anvendelse af ris.

Selects pakistanske forbindelse (Dansk)
Artikel af Lise Penter Madsen fra Amnesty nr. 1 marts 2003.

Danske Select Sport og pakistanske AK Industries, der leverer håndsyede bolde til Select, har en fælles interesse i at tage et medansvar for at forbedre syerskernes levevilkår. De to virksomheder har i fællesskab iværksat et sundheds- og uddannelsesprogram for syerne og deres familier.

Statistisk håndbog fra Japan (Engelsk)
Statistical Handbook of Japan 2002 er en webversion af Japans statistiske håndbog. Hjemmesiden indeholder overkuelige figurer og tabeller. Informationerne er baseret på "Statistical Yearbook of Japan

Tegneseriemuseet i Danmark (Dansk)
Hjemmeside om alle former for tegneserier. Baggrund og historier om alverdens tegnede fortællinger.

Tidsskriftet Time udgiver version for Asien (Engelsk)
Hjemmeside for tidsskriftet Time. Dette er deres version til og om Asien. Der er aktuelle nyheder og en omfattende kultursektion. Specielle temaer behandles og der er en separat sektion med fotoessays fra verdensdelen. Den er velstruktureret og nem at finde rundt på.

Tiger på spring, drage i skjul (Dansk)
Det Danske Filminstituts undervisningsmateriale om den Oscar-belønnede kinesiske film "Tiger på spring, drage i skjul" af Ang Lee.

UNICEF om børnearbejde (Dansk)
UNICEF's hjemmeside om børnearbejde i hele verden. Med beskrivelser af de forskellige typer af børnearbejde og udbredelsen af det. Organisationen anslår, at hvert tredje barn i Afrika arbejder, i Asien hvert fjerde og i Latinamerika hvert femte barn.

u-web.dk (Dansk)
Danidas hjemmeside for børn og unge om u-lande. Indeholder tal, kort, figurer og billeder om u-lande, med særligt fokus på Danmarks programsamarbejdslande og dansk udviklingsbistand.

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Muren og miraklet

Morgenavisen Jyllands-Posten markerede 20-året for Berlin-murens fald med et særtillæg og omfattende ekstramateriale, der fortæller om baggrunden for de kolossale omvæltninger, vi oplever i dag.
Læs mere

Nyhedsbrev fra JP Undervisning

Et nyt skoleår er i gang. JP Undervisning har sendt to nye undervisningsmaterialer ud til alle landets skoler: "Dig og dine penge" om unge, penge og privatøkonomi, og "Arabisk forår" om forandringsprocessen i Mellemøsten og Nordafrika. Læs meget mere her i nyhedsbrevet og find ekstra materiale her på hjemmesiden.
Jeg vil læse nyhedsbrevet

Stort undervisningstema:
Danskere i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater. Materialet består af to magasiner og en hjemmeside med blandt andet undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale.
Gå til Danskere i krig

Tema om Titanic

To danske kvinder var blandt de overlevende efter Titanics forlis for 100 år siden. Men det "synkefri" skib tog i 1912 over 1.500 andre menneskeliv med mod havets bund. Læs om Titanics forlis i Newtons særtillæg.
Læs Newtons særtillæg

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

JP Explorer

JP Explorer står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Siden 1998 har JP Explorer gennemført 24 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Her finder du den største og mest besøgte hjemmeside om ekspeditionen.
Læs mere

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Læs mere

Årets store aviskonkurrence

SPOR er temaet for dette års aviskonkurrence. Tilmeld din klasse hos Jyllands-Posten, og få adgang til alle vores tilbud og produkter.
Læs mere her

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Læs mere