Sitemap | Avanceret søgning |

Ifølge FNs befolkningsenhed bor der mere end 3,3 milliarder mennesker i Asien. I Asien tales en overvejende del af verdens 5-6000 sprog, og i Asien er alle de store verdensreligioner stærkt repræsenteret fra kristendom og islam til hinduisme og buddhisme.

Leksikon

Monsun

En tropisk vind, der skifter retning med årstiden. Om sommeren bringer den monsunregn til landjorden. Denne regn giver frugtbarhed i Sydøstasien og er grundlag for megen agerdyrkning.
Læs mere
Landeportræt

Bangladesh

I løbet af fire morgentimer en dag i april 1991 døde tæt på 150.000 personer i Bangladesh. De blev totalt overrumplet af en tyfon og en ledsagende flodbølge, der skyllede ind over landet.
Læs mere
Temaartikel

Menneskehandel: Moderne form for slaveri

13-årige Malik var heldig. Drengen fra Bangladesh forsvandt en dag sporløst fra sin landsby i Magura-distriktet i Bangladesh, men han blev fundet af politiet seks måneder senere. Helt nede i Madras i det sydlige Indien, sammen med 54 andre kidnappede børn. Ingen ved præcis, hvor børnene var på vej hen, men nu er de blevet genforenet med deres forældre.
Læs mere

Temaartikel

Japanske tegneserier: Verdens største tegneserieland

Søg på nettet efter "Manga" og du får over 7.500.000 websider at linke til. Syvmillionerfemhundredetusinde! Nogle ganske få af dem handler om spanske feriesteder eller en festival i Skotland, men langt de fleste handler om japanske tegneserier. Under et kaldes de manga, mens den animerede version, tegneseriefilmene, kaldes anime.
Læs mere