Sitemap | Avanceret søgning |

Holger Bro

Alder56 år
Bopæl8840 Rødekærsbro
BeskæftigelseFolkeskolelærer
FritidsinteresserProduktion af dokumentarfilm, fotografering, rejser, faglitteratur, hundeopdræt og svømning
DestinationEgypten

Portræt

Holger har siden 1974 været ansat som lærer i folkeskolen med fagene dansk, historie, samfundsfag, biologi og svømning. I 1989 tog han en speciallæreruddannelse og har siden arbejdet i den funktion sideløbende med, at han har fungeret som skole- og ungdomsvejleder.

De seneste år har filmproduktionerne dog optaget mere og mere plads både i arbejds- og fritidslivet. I 2000 stiftede Holger firmaet Bro-film med produktion af undervisnings-, dokumentar- og portrætfilm.

Den store interesse for landet Egypten og nysgerrigheden for religionen islam har sat sit præg på flere af filmene. Den seneste produktion fra 2004 er et portræt af den egyptiske kamel med titlen: Ørkenskibet.

For Holger er det livet at bevæge sig rundt i et ukendt landskab med et kamera i hånden og ikke vide, hvad der gemmer sig af spændende muligheder "rundt om hjørnet".

Holgers dagbøger

03-12-2004
Postkort fra Egypten
Kære Alle!
Fik jeg fortalt om lugten, farverne, vandet, solen, natten, stilheden, larmen, fattigdommen, tålmodigheden, venligheden, hjælpsomheden og brutaliteten?
Læs mere

02-12-2004
De dødes by
I dag bor der både levende og døde sjæle på Vestbredden. Det gjorde der ikke i oldtidens Egypten. Da var Vestbredden kun bolig for de døde. Her lå de dødes huse. Gravene blev holdt skjult for det b lotte øje. Nutidens grave er næste lige så svære at finde.
Læs mere

01-12-2004
Kamelens stolthed lyser - Kamelfarmeren græder
En ven for livet? Prøv en kamel. Smuk, stolt og trofast vil den følge dig, hvorhen du ønsker. Kamelfarmeren vil imidlertid gerne bytter alle sine kameler bort. For han bærer sorg. To døde børn har han lagt i graven.
Læs mere

29-11-2004
Bryllup i landsbyen - Fatima skal giftes
Øjeblikket er kommet, hvor Fatima skal tage afsked med sit hjem. Som på en tronstol sidder hun i sin hvide brudekjole og kikker ud på de lerklinede huse. Hun vinker til veninderne. Smiler genert. Er det en drøm, der er ved at gå i opfyldelse for hende? Vil hun i aften få sit livs kærlighed?
Læs mere

26-11-2004
Tænd en vandpibe og fald til ro
Den søde røg inhaleres overalt. På en stol ved fortorvet - uden for en cafe - i et baglokale - på en bænk foran hjemmet - på kanten af sukkerrørsmarken. Alle steder sidder mændene og ryger sisha - vandpibe.
Læs mere

25-11-2004
Egypten er Nilens gave
Uden Nilens vand - ingen Egypten.
Uden Nilens vand - intet arbejde til drengen Mohani. 
Nilen er 6670 km. lang. Det er Afrikas længste flod. De sidste 1000 km., før den løber ud i Middelhavet, passerer den gennem Egypten. Uden Nilens vand intet Egypten. 70 millioner menneskers eksistens er helt afhængig af den flod.
Læs mere

24-11-2004
I basaren må man prutte
At handle i en egyptisk basar er lidt af en kunst - eller måske en prøvelse. Her er ens handelstalent til eksamen hver gang. Hvis man ikke prutter om prisen, er man at betragte som lidt af en idiot.
Læs mere

23-11-2004
H.C. Andersen er kommet til Egypten
Under morgenparaden må eleverne udvise militær disciplin. I frikvarteret lokker "skoleboden" med slik. Der er 45 elever i hver klasse. En skoleleder vil have bakshish (drikkepenge). En mærkelig fremmed mand fortæller eventyr.
Læs mere

22-11-2004
Egyptiske sild i en tønde
En ny rekord er sat. I den næste udgave af Guinness rekordbog skal I slå op under: "Hvor mange kan der være i en mini-skolebus?" I vil ikke kunne få øje på mig - men jeg var med!
Læs mere

19-11-2004
Allah Akbar - Allah Akbar!
Fredagsbønnen er ugens vigtigste bøn. Hvis man husker at tage skoene af, er alle velkomne i muslimernes gudehus - moskeen. Men måske bliver man som jeg henvist til de billige børnerækker.
Læs mere

18-11-2004
En ualmindelig egyptisk familie
Storfamilien Shakar er ikke som de fleste. De 10 børn har alle - ved fars hjælp - brudt den sociale arv. Ingen af dem tramper i dag rundt i Nilens dyn.
Læs mere

17-11-2004
Good Morning, mr. Shakar
Ramadanfesten er slut. Det er blevet hverdag igen. Skolen slår atter sine porte op. Fra nær og fjern strømmer - de lidt trætte og matte - elever til. I den første uge er det tilladt at komme for sent!
Læs mere

16-11-2004
Ramadan-festen
Muslimernes fastemåned ramadanen sluttede i år den 12/13. november. Her i Egypten den 13. Ved ramadamens afslutning ligger årets største helligdag, eid al-fitr. I disse dage fester hele Egypten - ja i disse dage fester alverdens muslimer.
Læs mere

15-11-2004
My name is Holger
"Welcome to Egypt - Welcome to Egypt"
"Where are you from?" -  "Denmark!"  "It´s a nice country"
"Have a nice day!"
Læs mere


Holger Bro
Foto: Carsten Ingemann

Videopræsentation
Se video  (01:25)

Du skal have Microsoft Windows Media Player for at kunne afspille videosekvensen.
Download her

'