Sitemap | Avanceret søgning |

De udsendte

I tre uger rejste 15 danskere til hver sin destination i Den tredje Verden for at være del af hverdagen i et fattigt land. De boede privat i en familie, som de på forhånd havde noget til fælles med. Enten fagligt eller en fritidsinteresse.

 

Anna Nyskov Irgens-Møller

13 år
Skoleelev
8000 Århus C

Arne Puggaard

66 år
Tv-tekniker (efterløn)
3450 Allerød

Birgitte Giørtz-Carlsen

31 år
Læge
8000 Århus C

Elisabeth Sørensen

33 år
Kulturformidler
2720 Vanløse

Ellen Trane Nørby

24 år
Specialestuderende på Kunsthistorie, Københavns Universitet
2400 København NV

Eva Reiser Olesen

55 år
Jurist
8250 Egå

Hanne Skaalum

66 år
Socialrådgiver (efterløn)
5700 Svendborg

Holger Bro

56 år
Folkeskolelærer
8840 Rødekærsbro

Janne Hansen

51 år
Agronom
6600 Vejen

Mads Fjeldsø Christensen

36 år
Biolog
2100 København Ø

Minna Grooss

38 år
Musiker og komponist
1421 København K

Signe Hauerberg Damkjær

24 år
Studerer pædagogisk sociologi på Danmarks Pædagogiske Universitet
2100 København Ø

Sissel Nyskov Irgens-Møller

13 år
Skoleelev
8000 Århus C

Steen Karup

63 år
Fotograf
8250 Egå

Stig Møller Andersen

29 år
Civilingeniør
2500 Valby

Søren Nyskov

48 år
Miljøkonsulent
8000 Århus C

Tove Vad

39 år
Jordemoder
1620 København V

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Muren og miraklet

Morgenavisen Jyllands-Posten markerede 20-året for Berlin-murens fald med et særtillæg og omfattende ekstramateriale, der fortæller om baggrunden for de kolossale omvæltninger, vi oplever i dag.
Læs mere

Nyhedsbrev fra JP Undervisning

Et nyt skoleår er i gang. JP Undervisning har sendt to nye undervisningsmaterialer ud til alle landets skoler: "Dig og dine penge" om unge, penge og privatøkonomi, og "Arabisk forår" om forandringsprocessen i Mellemøsten og Nordafrika. Læs meget mere her i nyhedsbrevet og find ekstra materiale her på hjemmesiden.
Jeg vil læse nyhedsbrevet

Stort undervisningstema:
Danskere i krig

"Danskere i krig" er det hidtil største undervisningsmateriale om Danmark som krigsførende nation og konsekvenserne for de udsendte soldater. Materialet består af to magasiner og en hjemmeside med blandt andet undervisningstemaer, baggrundsoplysninger, multimediemateriale.
Gå til Danskere i krig

Tema om Titanic

To danske kvinder var blandt de overlevende efter Titanics forlis for 100 år siden. Men det "synkefri" skib tog i 1912 over 1.500 andre menneskeliv med mod havets bund. Læs om Titanics forlis i Newtons særtillæg.
Læs Newtons særtillæg

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

JP Explorer

JP Explorer står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Siden 1998 har JP Explorer gennemført 24 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Her finder du den største og mest besøgte hjemmeside om ekspeditionen.
Læs mere

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Gå til vidensbanken

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Læs mere

Årets store aviskonkurrence

SPOR er temaet for dette års aviskonkurrence. Tilmeld din klasse hos Jyllands-Posten, og få adgang til alle vores tilbud og produkter.
Læs mere her

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Læs mere