Sitemap | Avanceret søgning |

I tre uger rejste 15 danskere til hver sin destination i Den tredje Verden for at være del af hverdagen i et fattigt land. De boede privat i en familie, som de på forhånd havde noget til fælles med. Enten fagligt eller en fritidsinteresse. Skoleelever i hele Danmark fulgte med i deres dagbøger på internettet, stillede spørgsmål og fik svar.

Landeportræt

Burkina Faso

Når hamattan-vinden kommer ind over landet med ekstremt tør og varm luft fra ørkenen i december, januar og februar, bliver alt brunt og støvet. Nogle dage kan man nærmest ikke se en meter frem for sig, og folk bliver indesluttede og sure.
Læs mere
Spørgsmål

Teenageliv i Benin

Rosanna fra 10. klassernes skole Vejle skriver:
Hej jeg går i tiende og har nu en fået en opgave i samfundsfag som går ud på at finde ud af forskellige ting om Benin. Nu har jeg både skrevet om religion, kulturen og børns levevilkår. Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at vide lidt mere om hvordan teenageres levevilkår er, fordi nu når jeg selv er en teenager kan jeg måske bedre forholde mig til det.
Læs svaret
Dagbog

Med ramadanfesten for døren

Vel landet og på den anden side af et omstændigt sikkerhedstjek i lufthavnen, finder jeg Issaka og Flora, som skal være mine værter i Ouagadougou. Mødet bliver lidt omtumlet, fordi Issaka og Flora til min overraskelse ikke er de eneste, der venter mig.
Læs mere
De udsendte

Ellen Trane Nørby

Ellen er specialestuderende på Kunsthistorie på Københavns Universitet med sidefag i statskundskab. Hun elsker kunst, kultur og politik og er nysgerrig efter at opleve og lære noget nyt.
Læs portrættet