Sitemap | Avanceret søgning |

Viden til skolen

JP Undervisning stiller tusindvis af indekserede artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb og meget andet fra blandt andet avisens JP Explorer ekspeditioner og Galathea 3-ekspeditionen gratis til rådighed for undervisning.

Materialet er indekseret efter fag og klassetrin.
  • Materiale indekseret for elever i 4. til 6. klasse er egnet til undervisning i grundskolens mellemtrin.
  • Materiale indekseret for elever i 7. til 10. klasse er egnet til undervisning i grundskolens ældste klasser.
  • Materiale indekseret for elever på gymnasieuddannelserne er egnet til undervisning på de gymnasiale ungdomsuddannelser.
Indholdet indgår i videnbanken, som også har meget andet indhold.
Søg i videnbanken

De danske øer

Tag med på en rejse til de mest interessante og forskelligartede af Danmarks 82 beboede øer for at lære om øboernes hverdag, de gode historier og udfordringerne, som på længere sigt kan føre til øernes affolkning og forfald.

Morgenavisen Jyllands-Posten var i sommeren 2010 rundt på en mængde danske småøer for at rapportere fra de yderste områder af Danmark. Læs artiklerne, se billederne og videoerne fra øerne og bliv klogere på, hvad der rører sig i det danske ørige.
Gå til undervisningstemaet

Temaer

I en række temaer sætter JP Undervisning fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver. Mange af temaerne er knyttet til JP Explorer-ekspeditioner.
Se temaerne

Multimedie

Besøg multimedierummet, hvor du finder billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Multimedie

Quiz og bliv klogere

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv, udfordre en ven, have det sjovt - og blive klogere på samme tid. "Rejs Jorden rundt med Galathea-ekspeditionen" er et spil med 1500 spørgsmål.
Læs mere
***

Hvor bliver pengene af?

Selv om regeringen har ladet det offentlige forbrug stige, siger over halvdelen af danskerne, at den offentlige service er blevet dårligere. Læs Morgenavisen Jyllands-Postens artikelserie om velfærdsstaten, der kan downloades og printes i A4-format.
Læs mere