Sitemap | Avanceret søgning |

Fiskeren fra Torup Strand

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Her fortsætter en gruppe unge midt i 20'erne det traditionsrige fiskeri. "Det er et dejlig frit liv," siger Jesper Olsen på 26 år, som du kan møde i indslaget her.
Se video

Forfatteren Knud Sørensen

Forfatteren Knud Sørensen bor selv i et yderområde, nemlig på Mors. Han er en af dem, der bedst har beskrevet den landbokultur, der nu snart er historie. Knud Sørensen er i dette interview optimist og ser nye tendenser på landet - bl.a. er skellet mellem tilflyttere og dem, der har boet på stedet i generationer, næsten væk. "Tilflytterne er tit dem, der sætter gang i nye ting".
Se video

Frank og Therese

Therese går på designskole og faldt pladask for Frank, som er en helt usædvanlig ung mand. De bor på et forfaldent lille landbrug, og Frank er i gang med at lære sine to heste at blive arbejdsdyr. "Det arbejde, man selv laver med sine hænder er meget mere værd end det arbejde, man får løn for," siger Frank på 23 år.
Se video

Fremtidens landmand

Jørgen Rask er et eksempel på, hvad det kræver at være landmand i dag: han har netop investeret godt 40 millioner kr. i et supermoderne og højteknologisk industrianlæg til svineproduktion. Her kommer korn ind i den ene ende og grise ud i den anden. Det hele styres af computere.
Se video

Hay-on-Wye

Det er Richard Booths fortjeneste, at Hay-on-Wye i Wales blev verdens første bogby. Det vendte udviklingen fuldstændig for den lille by, som før da var godt på vej til at sygne hen som så mange andre.
Se video

Ismanden på Bornholm

Thorkild er fra København og akademiker. I dag lever han af at lave frisk, hjemmelavet og økologisk is på Bornholm. "Jeg fik lyst til at starte noget, jeg absolut ingen forudsætninger havde for at starte," siger Thorkild Boisen, som længe havde haft lyst til at prøve kræfter med noget nyt.
Se video

Landbrugselev på Svanholm

Birgitte på 24 bor i storkollektivet Svanholm og er landbrugselev. "Det er tit ensomt at være almindelig landmand, men her på Svanholm er vi mange om at løfte i flok - derfor bor jeg her," fortæller hun.
Se video

Mira fra Den selvforsynende landsby

Mira Illeris er 28 år og bor i Den selvforsynende Landsby på Sydfyn. Her vil en gruppe af primært unge mennesker være selvforsynende med fødevarer og energi. De lever i praksis op til at nedsætte CO2-forbruget voldsomt, fordi de er overbeviste om, at jorden ikke kan klare moderne menneskers liv i overflod. "Det er bæredygtig luksus," siger Mira.
Se video

Unge i Ballum

Her kan du møde tre unge i 20'erne, der har valgt at bo i landsbyen Ballum i et af Danmarks yderområder. "En mail herfra kommer lige så hurtigt frem, som hvis den blev sendt fra København," siger René Christensen på 26, der har sit eget IT-firma.
Se video