Sitemap | Avanceret søgning |
 

Multimedie

Navigation

Hvordan navigerer "Vædderen"? Lær mere om skibets manøvresystemer, GPS, ekkolod og kompas.

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

Slingerage

"Slingerage" et et udtryk, som bruges af Søværnet om hård sø, der får skibet til at vippe kraftigt fra side til side. Når "Vædderen" pløjer sig igennem 6-8 meter høje bølger vælter alt der ikke er suret fast.

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

Seismik

"Vædderen" brugte seks dage på at opmåle havbunden ud for Australien. Der blev målt vanddybder, taget bundprøver og foretaget seismiske målinger, for at kortlægge havbunden.

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

En nat på kommandobroen

Tag med på kommandobroen om natten. Mød og lyt til "Vædderens" søopmåler, styrmand og rorgænger, der sørger for at holde kursen i mørket, og se billederne fra fotograf Esben Nielsen, der var med på hundevagten indtil daggry.

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

Forskerne fortæller: Den våde ørken

Ude midt i Det Indiske Ocean er føden sparsom. Dyr af alle størrelser skal være gode til at overleve på minimal næring. På Galathea 3 kommer store såvel som små organismer under luppen. 

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

Virtuel tur på "Vædderen"

Kom med på en virtuel tur rundt på skibet "Vædderen", som sejler Galathea Ekspeditionen kloden rundt.

Vis multimedie-præsentation | Vis detaljer

Multimedie

Her i multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.

Film om Galathea 3

"Jorden rundt på 80 minutter med Galathea 3" er dokumentarfilmen om ekspeditionen, som på 257 døgn bragte "Vædderen" til klodens fjerneste afkroge. Filmen fortæller historien om de mange forventningsfulde videnskabsfolk, hverdagen på "Vædderen" og mødet med eventyret i det fremmede.

Som ekstramateriale har DVD'en Hakon Mielches film om Galathea 2-ekspeditionen i 1950-52. Filmen er en essens af ekspeditionens 21 måneders brogede og strålende eventyr under den brændende tropesol og iskolde antarktiske storme.

DVD'en rummer også "Jorden rundt i 80 billeder med Galathea 3" - et slideshow fra Morgenavisen Jyllands-Postens pressefotografer, som blev landsat og rejste bag kystlinien i de områder, hvor "Vædderen" nåede frem.
Køb DVD her