Sitemap | Avanceret søgning |

Ballum

Ballum tæt på Vadehavet blev årets landsby, fordi det her er lykkedes ikke alene at gå imod strømmen, men at vende den: der er skabt nye arbejdspladser, kommet flere indbyggere og sat aktivitet i gang i gamle, tomme landbrugsbygninger.

Vis billedserie

Danmarks største vinbonde

Dansk vin er i hastig fremgang. På Bornholm lever den tidligere svineproducent Jesper Paulsen nu af at producere vin - og inden længe også whisky.

Vis billedserie

Den selvforsynende landsby

Den selvforsynende landsby ligger på Sydfyn. De unge mennesker i landsbyen arbejder efter økologiske principper med vedvarende energi og halmhuse.

Vis billedserie

Den sidste bonde

Børge Jørgensen var den sidste bonde i Danmark, som aldrig fik hverken traktor eller mejetærsker og derfor blev ved med at drive sit landbrug med heste som eneste trækkraft. I 2005 holdt han op.

Vis billedserie

En ny tids bonde

Frank Erichsen er 24 år og vil leve som husmændene gjorde for 60 år siden med heste som trækkraft og mest mulig selvforsyning til både familie og husdyr.

Vis billedserie

Forladte ejendomme

Masser af landbrugsbygninger er blevet overflødige som følge af landbrugets strukturudvikling. De er for dyre at rive ned - og forfalder, hvis de bliver stående.

Vis billedserie

Friland

Andelsforeningen Friland ligger i Feldballe på Djursland. Friland blev startet i samarbejde med Danmarks Radio, der også har fulgt beboernes arbejde med at bygge deres huse uden at stifte gæld og af natur- eller genbrugsmaterialer.

Vis billedserie

Hay-on-Wye

I Wales har verdens første og største bogby vist vejen til udvikling af en lille by og inspireret landsbyer i hele verden til at gå nye veje.

Vis billedserie

Rapsolie på Bornholm

En tidligere landmand har gjort dansk rapsolie lige så populært som den dyreste olivenolie - han er et eksempel på, at Bornholm satser på fødevarer af høj kvalitet.

Vis billedserie

Tomme huse på Mors

Man kan få et helt hus på Mors for det samme, som det koster at bo på et kollegieværelse i en af de store danske byer. Mange af husene står nemlig tomme.

Vis billedserie

Land-By

Danmark er under hastig forandring. De største byer vokser, imens landområderne kæmper med tilbagegang i befolkningstal og ikke mindst en massiv afvandring af unge. Jyllands-Posten ser nærmere på det nye Danmarkskort med særligt fokus på de såkaldte yderområder.
Læs mere

Reportager

Danmark er under hastig forandring. I artikelserien Land-By ser Jyllands-Posten på det nye Danmarkskort og en ny tendens: lave boligpriser og muligheder for erhverv i gamle landbrugsbygninger lokker nye beboere til.
Læs artikler

Temaartikler

I en række temaartikler sættes fokus på baggrunden for udfordringerne i de danske yderområder, og vi møder en række unge, som fortæller om deres hverdag.
Læs artiklerne

Video

Torup Strand på den jyske vestkyst er det sidste sted i Danmark, hvor fiskerbådene stadig slæbes på stranden i stedet for at ligge i havn. Mød fiskeren Jesper eller nogle af de andre mennesker, der optræder i videoerne her på sitet.
Se tv-indslag

Opgaver

Land-by indeholder 110 opgaver, som knytter sig til temaartiklerne og reportagerne. Opgaverne inddrager elementer fra fagene dansk, geografi, historie, samfundsfag og matematik.
Se opgaverne