Sitemap | Avanceret søgning |

Børnesoldater i Afrika

Man anslår, at der er omkring 100.000 børnesoldater i Afrika. Der er set børnesoldater, som er helt ned til 9 år gamle, men man mener, at de fleste er mellem 14 og 18 år.

Vis billedserie

Folkemordere på samfundstjeneste

JP Explorer var med på arbejde, da de første 738 folkemordere i Rwanda blev sendt på samfundstjeneste i et stenbrud i nærheden af byen Gitarama. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

Hutuernes børnesoldater

Siden folkemordet i Rwanda har hutuernes børnesoldater været på flugt i DR Congos dybe skove, men nu vil de gerne hjem. Spørgsmålet er, om de får lov. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

Kunstværker af våben

Mulighederne begrænses kun af fantasien, når kunstnere som Cristovao Estavao Canhavates i Mozambiques hovedstad, Maputo, går på arbejde i sit værksted fyldt med skrottede våben. Efter en 16 år lang og blodig borgerkrig flyder landet med våben, som kunstnere er i færd med at give et nyt og fredeligt liv. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

Med FN i DR Congo

FN har sendt en fredsstyrke på 16.500 soldater til Den Demokratiske Republik Congo. De må godt jagte oprørere, men de må ikke afvæbne dem. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

Oprørshær i Sudan

Se fotograf Carsten Ingemanns billeder fra et besøg hos en oprørsgruppe i det vestlige Sudan i eftersommeren 2004.

Vis billedserie

Pigerne i Markato

På bunden af slummen lever flere tusinde unge piger som prostituerede i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

På besøg i Gulu

Fotograf Niels Hougaard har sammen med JP Explorers ekspedition besøgt byen Gulu i det nordlige Uganda. I et modtagelsescenter bor børn, der tidligere er blevet bortført af Lord´s Resistance Army og mange har været børnesoldater.

Vis billedserie

Tørke i Etiopien

Fotograf Torben Stroyer besøgte i 2003 Siraro i Etiopien. Tørken havde ramt hårdt i landbrugsdistriktet ca. 300 km fra hovedstaden Addis Ababa.  

Vis billedserie

Ved grænsen

Ejerfornemmelser over den lille by Badme på grænsen mellem Etiopien og Eritrea har først udløst en blodig krig og ført til, at FN-soldater i fem år har overvåget grænsefreden mellem de to lande. JP Explorer var på besøg i området. Se fotograf Niels Hougaards billeder.

Vis billedserie

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her