Sitemap | Avanceret søgning |

Baltikum

Se et udvalg af de billeder, som fotografen Carsten Snejbjerg tog på turen gennem de baltiske lande.

Vis billedserie

Bjørnebanden

Selv om dansebjørne har været forbudt i 10 år i Bulgarien, er der stadig 19 bjørnetrækkere i landet. JP Explorer fandt Radi Ivanov og bjørnen Gosho under kummerlige forhold på Sofias baneareal, hvor de prøver at holde liv i en uddøende tradition.

Vis billedserie

Ghettoen

Gennem 21 år er sigøjnerne i Slovakiets næststørste by Kosice blevet tvangsforflyttet til ghettoen Lunik IX. Næsten alle drømmer om at rejse væk igen, men med en arbejdsløshed på 98 procent er chancerne små i en bydel, hvor der bor op til 40 personer i en fireværelses lejlighed.

Vis billedserie

Servitricer

Fotograf Carsten Ingemann tog billeder af mange af de servitricer, som Explorer-holdet mødte på sin vej gennem de nye EU-lande.

Vis billedserie

Vejkryds

Fotograf Carsten Ingemann fattede på turen gennem Europa interesse for vejkryds.

Vis billedserie

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her