Sitemap | Avanceret søgning |

Lav din egen avisside

Har du mod på at lave din egen avisside, kan du få prøvet din viden om journalistik af.

Opgave

Tag udgangspunkt i den avisside, som Morgenavisen Jyllands-Postens nyhedsgrafiker Agnete Holk har lavet.

En avisside indeholder sjældent kun et enkelt element. Ud over din artikel med tilhørende foto har siden også en eller flere annoncer, en eller flere mindre artikler og/eller noter - og så skal du huske sidetal og avisens navn på siden.

Lav en skitse af, hvordan din avisside skal se ud:
Hvor mange artikler skal der være?
Hvilken artikel skal være den bærende/største?
Hvor skal annoncerne være henne?
Skal der være noter - og hvor mange og hvor henne?

Skriv din artikel
Når artiklen/artiklerne skrives, skal den/de passe i længden med den plads, som der er på siden. Den bærende artikel skal derfor være den længste, men heller ikke længere, end der stadig er plads til annoncer, foto og de andre elementer, som du har tegnet ind på siden.

Du kan evt. bruge opgaven "Skriv en artikel" som hjælp, når du skal skrive teksten. 

Find det rigtige foto
Der skal mindst være et foto på siden, men der kan godt være flere. Det største foto skal høre til den bærende artikel. Fotografiet skal hænge sammen med den historie, som du vil fortælle - og gerne fortælle noget mere end det, der allerede står i artiklen. Husk at fortælle, hvem der optræder på billedet.

Undervisningsforløb
Undervisningsartikler
Nyhedsugen 2015
Velkommen som deltager i Nyhedsugen 2015. Her på siden findes tips og tricks til, hvordan man kan løfte kvaliteten af sine journalistiske produkter.

"Spor" er årets tema. Følg et spor, og lad jer inspirere til at lave lige præcis den avis, som I mener, kan tage årets førstepræmie.
 

Værktøjskassen
En god historie har nogle bestemte virkemidler, uanset hvilket medie, den er lavet til. Her er nogle metoder, som du kan bruge, når du selv skal skrive en artikel eller lave et radio- eller tv-indslag.

Download Grid til avisside
'