Sitemap | Avanceret søgning |

Reporteren

Klokken nærmer sig seks. Imens resten af verden er på vej hjem til middagsmaden, tampes der i tastaturet for at nå at få artiklen om overborgmester Ritt Bjerregaards (S) kritiserede byggeri på Kløvermarken færdig.

Af Jamilla Sophie Alvi, journalist
Publiceret 09-07-2007

Telefonen ringer. Det er ikke endnu en kilde, men en halvstresset nyhedsredaktør, der spørger, hvor langt der er til målstregen.

10 minutter efter er målstregen krydset. Så galant som muligt, når dagen er smuldret mellem fingrene, og interview til andre historier har slugt tiden.

På vejen hjem på cyklen tænker man, om man nu nåede det hele, om Københavns Radio tager historien op i deres morgennyheder, så andre end Jyllands- Postens læsere også får nyheden at høre, og om man nu også stavede alle navnene rigtigt - den største dødssynd overhovedet.

En almindelig arbejdsdag
Næste dag har sin begyndelse kl. 09.15, hvor alle københavner-redaktionens journalister mødes med dagens nyhedsredaktør for at diskutere dagens avis og fortælle om, hvad der er i gryden til den kommende dag. Ofte kommer historierne i løbet af dagen, når kilder ringer ind, eller når man på en internetside falder over noget nyt eller spændende - eller når en tanke eller fornemmelse rammer én og viser sig at holde stik. Nyhedsjournalistik er telefonjournalistik. Til tider kan der gå uger, uden at man kommer ud i virkeligheden og ser kilderne i ansigtet. Ofte arbejder man sammen i teams, der researcher en historie og skriver den sammen. Som regel har man et fast stofområde såsom krimistof eller skoleområdet, men det er hidtil lykkedes mig at undgå det. Det giver mig en frihed til at kaste mig over netop de emner, som jeg synes, er spændende.

Morgendagens historie
Det betyder, at på en ganske almindelig tirsdag som i går talte jeg med:

> En kilde fra Christianias pushermiljø, der lige skulle fortælle, at én af hans veninder har vundet en sangkonkurrence og lidt om konflikterne derude.

> En kilde i ToldSkat ringede med et tip til en historie.

> En politiker (S).

> En politiker (SF).

> En spindoktor for en borgmester, der lovede at finde en redegørelse om en ungdomsinstitution.

> En formand for FOA København, der ringede for at brokke sig over ældres forhold på plejehjem plus det løse.

I det sammensurium findes morgendagens historie, der afleveres inden kl. 18.00 - eller senest kl. 19.00, hvis man har rigtig meget goodwill hos nyhedsredaktøren, der bestemmer over dagens avis, men også tager møgfaldet, hvis en historie ikke bliver færdig eller falder.


Jamilla Sophie Alvi
Billedet er taget under en reportage fra Lejre Forsøgscenter, hvor Jamilla og Laurits levede næsten som i Jernalderen i et par dage.
Foto: Mik Eskestad

'