Sitemap | Avanceret søgning |

Redaktøren

Hvad vil hele Danmark gerne læse om på søndag? Hver mandag morgen begynder jeg at tænke en uge frem til det næste nummer af Indblik, som kommer med avisen om søndagen.

Af Pierre Collignon, redaktør for søndagsmagasinet Indblik
Publiceret 09-07-2007

Indblik er Danmarks mest læste søndagsmagasin, med omkring 800.000 læsere, og derfor skal vi ramme bredt i vores valg af emner. Vi skal have fat i historier, der vil interessere mange mennesker. Vi skal samle op på nogle af ugens store temaer, men det er ikke nok at se bagud. Hvis Indblik skal blive på toppen og have mange læsere, skal sektionen også overraske ved at sætte nye historier og debatter i gang. Indblik skal være i stand til at sætte dagsordenen for hele Danmark.

Både grundigt og hurtigt
Derfor tænker jeg også mere end en uge frem. Nogle historier arbejder vi på i flere måneder, f.eks. når vi vil afsløre en stor sag. Andre gange må man reagere på ting, der sker i løbet af ugen. Timingen skal være rigtig, og Indblik skal ikke svæve frit i sin egen tidslomme - sektionen skal placere sig i det løbende nyhedsbillede. Nogle gange skal der handles hurtigt. Da London blev ramt af terrorangreb, havde vi et døgn til at producere fem sider om temaet.

Mit arbejde består i at sætte folk i gang og nogle gange sætte dem sammen i små grupper, så de i fællesskab kan samle oplysninger og skrive en god historie. Jeg skal også samle trådene mellem fotografer, grafikere, tegnere og redigerende for at få præsenteret vores stof i et flot layout. Folk skal opleve det som ekstra lækkert og indbydende, når de læser Indblik. Så tror vi på, at de vil bruge længere tid på sektionen.

Jeg får også masser af forslag til historier, som journalister på nogle af avisens forskellige redaktioner gerne vil skrive om i Indblik. Det er så op til mig at sige ja tak, nej tak - eller at få vendt og drejet journalistens oprindelige idé, så den kommer til at passe ind i Indblik.

Nogle gange er jeg rigtig irriterende. Hvor vi i den daglige avis ikke altid har tid til at skrive historierne om, så skal der være tid til at kæle for detaljerne, når det er Indblik, folk skriver til. Så journalisterne kan opleve, at de får deres artikel tilbage flere gange, før den bliver godkendt. Undervejs diskuterer vi indgående, hvordan teksten skal skrives.

Alt i alt et fantastisk arbejde. Indblik kan handle om alt - ind- og udland, store interviews, reportage, film, sport, kriminalitet, de store samfundsemner - det afgørende er, at kvaliteten er høj.

Indblik skal være det bedste, vi kan byde på.  


Pierre Collignon
Foto: Torben Stroyer

'