Sitemap | Avanceret søgning |

Landeportrætter

Brasilien

Kontrasternes land
Hvis man går en tur langs stranden i bydelen Niteroi i Rio de Janeiro sent om aftenen, kan man godt blive overvældet af, hvor meget liv der er. Selv efter midnat er der masser af mennesker på stranden.

Canada

Plads til alle
Canada er verdens største eller næststørste land - lidt afhængigt af, hvordan man regner Ruslands areal ud. Alligevel har Canada en del tilfælles med et lille land som Danmark.

Danmark

Gode købmænd og middelmådige verdensmestre
Danmark er et lille land, men fyldt med paradokser. Danskerne synes, at Danmark er dejligt, så derfor brokker vi os konstant. Danskerne er stolte af deres danskhed, men vi kan ryge i totterne på hinanden, når vi skal definere, hvad danskhed er.

Grønland

Folket ved Jordens Navle
Qaanaaq i Nordgrønland er en af verdens nordligste byer. Den blev anlagt for godt 50 år siden, da ca. 30 polargrønlandske familier blev tvunget til at flytte dertil og forlade deres gamle hjem, hvor der skulle gøres plads til en amerikansk militærbase.

Indien

Verdens største demokrati
Indien har fået en ny heltinde. Nisha Sharma hedder hun, og hun er kun 21 år. Hun har hverken vundet Miss World eller Miss Universe-konkurrencen, som de kloge og kønne indiske kvinder ellers har en tradition for, og hun er heller ikke diva i en af Bollywoods nye film.

Kina

Riget i midten lukker op
She Lin - "Stenskoven" - er historisk og naturmæssig interessant. Et enormt område med store kalkstensformationer, der er så høje som træer. Det er en af Yunnan-provinsens mest kendte attraktioner, men det er mest lokale, der besøger skoven. Familier på udflugt eller unge forelskede, der kan vandre mellem de høje stenstøtter og finde isolerede steder, hvor de kan kissemisse.

Namibia

På nettet via solen
Det er ikke mange organisationer i Afrika, der tør sige nej tak til en gave fra den amerikanske computer-gigant Microsoft. Men SchoolNet Namibia turde godt. Eller rettere: De var nødt til det, for det ville være alt for dyrt at sige ja tak.

Tuvalu

Hvis Tuvalu synker i havet...
De mente det alvorligt, den gruppe politikere og embedsmænd, der drog fra Tuvalu til Australien og New Zealand sidste sommer. De kom for at spørge, om et af de to lande ville stille jord og plads til rådighed for hele Tuvalus befolkning, når Tuvalu selv bliver umuligt at bebo.

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Billedserier

I billedserierne har vi samlet mange af de fotos, der er taget til artiklerne rundt om i hele verden. Mød bl.a. beboerne fra Okavango-deltaet i Botswana, der er bekymrede for, at floden forsvinder.
Se fotos

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne

Opret dit eget projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at uploade filer, som du gerne vil dele med andre. Du kan også lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen.
Opret projektrum