Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Alaska
Vidste du, at hovedstaden i Alaska hedder Juneau, at delstatens areal er 1,53 millioner kvadratkilometer stort, og at mange af byerne kun kan nås via fly eller færge?
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Danmark
Vidste du, at hovedstaden hedder København, at arealet er 43.094 km², og at befolkningen er på 5,48 millioner mennesker?
Grønland
Vidste du, at hovedstaden i Grønland hedder Nuuk (Godthåb), at landets areal er på 2.166.086 kvadratkilometer, og at befolkningstallet kun er på ca. 56.000?
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?
Kina
Vidste du, at hovedstaden hedder Beijing, at arealet er 9.600.000 km², og at befolkningen er på 1,3 milliarder mennesker?
Namibia
Vidste du, at hovedstaden hedder Windhoek, at arealet er 825.418 km², og at befolkningen er på 2,1 millioner mennesker?

Sibirien
Vidste du, at Sibiriens største by hedder Novosibirsk, at arealet er 13 millioner km², og at befolkningen er på 39,1 millioner mennesker?
Tuvalu
Vidste du, at hovedstaden hedder Funafuti, at arealet er 25 km², og at befolkningen er på 12.177 mennesker?

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Billedserier

I billedserierne har vi samlet mange af de fotos, der er taget til artiklerne rundt om i hele verden. Mød bl.a. beboerne fra Okavango-deltaet i Botswana, der er bekymrede for, at floden forsvinder.
Se fotos

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne