Sitemap | Avanceret søgning |
 

Kolofon

Klimaet er produceret af JP Undervisning.

Rettigheder til materiale på klimaet.dk tilhører Morgenavisen Jyllands-Posten, dog med følgende undtagelser: Materiale, hvor andre (f.eks. Geografforlaget) er anført som kilde eller ophavsmand.

Materiale på klimaet.dk kan gemmes, kopieres, bearbejdes og fremvises i forbindelse med undervisning. Materialet må ikke gøres til genstand for kommerciel udnyttelse eller på anden måde offentliggøres med betaling for øje. Ved fremvisninger krediteres ophavsmanden og kilden (f.eks. Morgenavisen Jyllands-Posten). Ved fremvisninger skal ophavsmandens droit morale respekteres.

Projektleder: Birgitte Hjort Nielsen
Grafik: Lars Pryds, Jan Betak, Lotte Overgaard  og Stine Vikman Jensen
I redaktionen: Lisbeth Bjerre, Lasse Nørgaard, Julie Breinegaard , Steve Vinther Møller, Helle Hessellund Klausen og Lars From

Programmering: Christian Wahlstrøm Larsen.

Opgaver er produceret af Geografforlaget og JP Undervisning.

Dele af materialet er produceret i 2004 med støtte fra Udenrigsministeriet (Danida). Materialet er opdateret i 2008.

Lærervejledninger er produceret af Geografforlaget.

I redaktionen for Geografforlaget: Karl-Erik Christensen, Karin Mørk Iversen, Lennie Boesen, Nils Hansen, Peter Brøgger Sørensen og Torben P. Jensen.

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Brasilien

Mange i Brasilien har mest hovedrysten til overs for de vestlige lande og miljøorganisationer, der kritiserer landet med verdens største regnskov for at fælde nogle af træerne til fordel for landbrug og kvægdrift.
Til destinationen Brasilien

Danmark

Danskerne må forberede sig på, at varmere og mere ekstremt vejr vil forandre landskab og levevilkår. I Danmark vil klimaændringerne blandt andet føre til, at de store plantager med grantræer vil forsvinde, mens nye træarter vil brede sig.
Til destinationen Danmark