Sitemap | Avanceret søgning |

Billedserier

Brasilien

Brasilien er kontrasternes land. Hjemsted for både ynde og gru, for overdådig rigdom, men også elendig fattigdom og social uretfærdighed.

Vis billedserie

Det gode liv i kulden

Man skulle tro, at den 59-årige inuit Pauloosie Kilabuk gerne ville have det bare lidt varmere. Men sådan er det ikke. Faktisk er Pauloosie Kilabuk ligesom tusindvis af andre inuitter bekymret for fremtiden og ikke mindst for, hvordan vores fælles klode vil opføre sig.

Vis billedserie

Dårlige tider i kornkammeret

Kombinationen af varmere vejr, mere ustabil regn og intensiv udnyttelse af naturens ressourcer truer med at ødelægge fremtiden for de indiske bønder i delstaten Punjab.

Vis billedserie

Floden forsvinder

Beboerne i hjertet af det berømte Okavango-delta i Botswana er bekymrede for deltaets fremtid, fordi nabolandet Namibia overvejer at føre noget af vandet fra Okavango-floden til hovedstaden Windhoek for at sikre rent drikkevand.

Vis billedserie

Globale skæbner

JP Explorer har gennem godt seks uger rejst Jorden rundt og forsøgt at sætte kød, blod og ansigter på den ophedede debat om global opvarmning, klimaforandringer og stigende havvandstand. Vi bringer her fotograf Niels Hougaards indtryk af nogle af de mange mennesker og deres skæbner, som vi mødte på vores tur Jorden rundt.

Vis billedserie

Instinkt for drab

Gennem årtusinder har inuitter overlevet ved at jage de vilde dyr i de arktiske egne. Og selv i dag er jagten stadig for mange inuitter den vigtigste indtægtskilde.

Vis billedserie

Isbjerge i varmen

Kæmpestore isbjerge ved Ilulissat er ved at smelte. Se de flotte billeder fra isfjorden, hvor den nordlige halvkugles mest produktive isbræ falder fra hinanden.

Vis billedserie

Korallerne blegner

Stigende temperaturer i verdenshavene truer med at ødelægge de koraller, som naturen har opbygget gennem årtusinder. Endnu er korallerne på Funafuti-atollen på Tuvalu stort set intakte, men de første tegn på ødelæggelse er dukket op.

Vis billedserie

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Danmark

Danskerne må forberede sig på, at varmere og mere ekstremt vejr vil forandre landskab og levevilkår. I Danmark vil klimaændringerne blandt andet føre til, at de store plantager med grantræer vil forsvinde, mens nye træarter vil brede sig.
Til destinationen Danmark

Brasilien

Mange i Brasilien har mest hovedrysten til overs for de vestlige lande og miljøorganisationer, der kritiserer landet med verdens største regnskov for at fælde nogle af træerne til fordel for landbrug og kvægdrift.
Til destinationen Brasilien

Tuvalu

Det lille ø-rige Tuvalu i Stillehavet risikerer om få årtier at være forsvundet i havet. Stigende vandstand og kraftigere storme truer eksistensen for de godt 11.000 indbyggere.
Til destinationen Tuvalu

Kina

Voldsom økonomisk vækst i Kina betyder, at landet om få år kan blive den største bidragyder til drivhuseffekten. Kineserne er i fuld gang med at overtage den vestlige verdens vaner.
Til destinationen Kina

Namibia

Mange mennesker især i Afrika og Asien må leve med beskidt eller alt for lidt vand. Klimaforandringer ventes at øge kampen om vandet.
Til destinationen Namibia

Indien

Indien er et af de lande på kloden, hvor landbruget bliver hårdest ramt af klimaforandringer. Eksperter frygter, at Indien fremover ikke vil være i stand til at brødføde sig selv, og at millioner af bønder bliver nødt til at finde en anden indtægtskilde.
Til destinationen Indien

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne

Klimaet i undervisningen

Få ideer til, hvordan materialet på sitet kan benyttes til undervisningsforløb i grundskolen og på gymnasieuddannelserne.
Læs inspirationsmaterialet