Sitemap | Avanceret søgning |

Fakta om klimatopmødet

Hvem sidder ved bordet ved COP15 forhandlingerne, og hvilke ting forhandler de om? I regi af FN's klimasekretariat forhandler embedsmænd fra alle lande på de sidste møder op til klimatopmødet i København:

 

Bangkok 28. september til 9. oktober.

Barcelona 2. til 6. november.

Der bliver sandsynligvis holdt et formøde ("Præ-COP") til FN-topmødet, hvor 30-40 centrale lande inviteres til København i november.

FN's klimatopmøde finder sted i København fra den 7. til den 18 december.

Målet er at finde en afløser for Kyoto-aftalen, der udløber i 2012.

Fattige lande vil i overensstemmelse med klimaforskere have de rige lande til at begrænse deres udledninger af CO2 med 25 til 40 procent i 2020 i forhold til 1990.

EU vil gå op til 30 procents reduktion, hvis andre lande forpligter sig tilsvarende. Japan vil forpligte sig til 25 procent, mens USA er nede på fire procent.

I 2050 skal de globale CO2-udledninger være reduceret med mindst 50 procent. De rige lande skal skære med op til 80 procent.

Links

Hvad sker der, hvis temperaturen stiger? (Dansk)
Denne animation viser hvilke områder, der vil blive påvirket af vandstigninger og i hvor høj grad.

Sådan vil klimaændringerne påvirke Europa
Kilde: European Environment Agency, Reuters

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Billedserier

I billedserierne har vi samlet mange af de fotos, der er taget til artiklerne rundt om i hele verden. Mød bl.a. beboerne fra Okavango-deltaet i Botswana, der er bekymrede for, at floden forsvinder.
Se fotos