Sitemap | Avanceret søgning |

Temaartikler

I skole fjernt fra mor og far
Skolen på tropeøen Funafuti er på samme tid meget forskellig og temmelig ens i forhold til danske skoler. Børnene går gratis i skole, men på grund af de store afstande, må mange bo hos pårørende langt væk fra mor og far for overhovedet at kunne gå i skole.
Publiceret 13-04-2004

El Nino
El Niño er spansk og betyder "den lille dreng". Det hentyder til Jesusbarnet, for El Niño var oprindeligt betegnelsen for en svag varm havstrøm, der løber langs Ecuadors og Perus kyster hvert år netop ved juletid.

Publiceret 13-02-2004

Global opvarmning og ekstremt vejr
Vejrkatastrofer og ekstremt vejr har fået meget opmærksomhed i medierne de seneste år. Tørke i Europa, orkan i New Orleans, USA, storm, oversvømmelser, mange døde i Bangladesh, Indien og Myanmar (Burma) og ekstreme varmerekorder i Danmark.

Publiceret 13-02-2004

Vandet i verdenshavene vil stige
Mennesker, som lever på lavtliggende småøer, risikerer, at deres hjem forsvinder i havet i løbet af de næste 100 år.

Publiceret 13-02-2004

Destinationer

Gletsjerne smelter, vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere. Læs hvordan klimaet forandrer sig i Brasilien, Danmark, Indien, Kina, Namibia, Arktis og Tuvalu.
Til destinationerne

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Leksikon

Hvad betyder ratificere, hvor ligger Antarktis, og i hvilke dele af verden er der permafrost? I leksikonet forklares ord og begreber, som benyttes i artiklerne.
Til leksikon