Sitemap | Avanceret søgning |

Reportager

Det synkende ø-rige
Det lille ø-rige Tuvalu i Stillehavet risikerer om få årtier at være forsvundet i havet. Stigende vandstand og kraftigere storme truer eksistensen for de godt 11.000 indbyggere, der deler skæbne med millioner af mennesker rundt på kloden med bopæl i lavtliggende områder.
Publiceret 05-04-2004

Vejret bestemmer fremtiden
Folk på Funafuti frygter hverken havets rasen eller vindens susen. De lever afklaret med begge dele og lader Gud bestemme, om øen skal fortsætte med at eksistere.

Publiceret 06-04-2004

Flugt fra Stillehavsidyl
Fremtiden for østaten Tuvalu er så usikker, at hovedparten af indbyggerne helst vil flytte væk. Regeringen overvejer forskellige modeller for en evakuering. En af tankerne er at oprette en koloni i Australien, en anden at købe jord på Fiji og så flytte folk dertil.

Publiceret 07-04-2004

Korallerne blegner
Stigende temperaturer i verdenshavene truer med at ødelægge de koraller, som naturen har opbygget gennem årtusinder. Endnu er korallerne på Funafuti-atollen på Tuvalu stort set intakte, men de første tegn på ødelæggelse er dukket op.

Publiceret 08-04-2004

Rå fisk og høj bølgegang
JP Explorers store klimaekspedition får prøvet grænserne af i Stillehavet. Holdets deltagere spiser rå fisk på en næsten øde ø og prøver i praksis, hvordan det er at være om bord i en lille båd, når en mindre tropisk storm raser i Stillehavet.

Publiceret 10-04-2004

Tropeparadis eller losseplads?
Udefra ligner den lille østat Tuvalu midt i Stillehavet et paradis. Den er en af de mange stillehavsøer, som man i disse år forsøger at redde gennem aftaler om udledning af drivhusgasser. Men bag palmerne, koralrevene og sandstrandene hober bjerge af affald sig op. Og rotterne stortrives. Men det gør livsglæden også hos de 9500 indbyggere i det kontrastfyldte land.

Publiceret 11-04-2004

Destinationer

Gletsjerne smelter, vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere. Læs hvordan klimaet forandrer sig i Brasilien, Danmark, Indien, Kina, Namibia, Arktis og Tuvalu.
Til destinationerne

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Kina

Voldsom økonomisk vækst i Kina betyder, at landet om få år kan blive den største bidragyder til drivhuseffekten. Kineserne er i fuld gang med at overtage den vestlige verdens vaner.
Til destinationen Kina

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne