Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 15: Trusler mod koralrev

Der findes forskellige trusler mod koralrev - disse kan samles i temaer.

Opgave

Ved at samle dem i temaer og sammenligne temaernes data kan man undersøge status og vurdere og sammenligne udviklingen for de forskellige rev lokalt og globalt.

Læs reportagen "Korallerne blegner".

a) Redegør ud fra artiklen for de generelle trusler mod koralrev i verden.

b) Find korttemaet "Reefs at risk - Global" på "Atlas med koralrev". Her kan man se fire forskellige trusselstemaer og den anslåede samlede trussel mod koralrev, "Estimated Reef Threat". Benyt sidstnævnte korttema til at finde ud af, hvor stor den samlede trussel er for Tuvalus koralrev sammenlignet med koralrev andre steder i verden.

c) Undersøg på samme måde de fire separate trusselstemaer.

d) Redegør for omfanget og karakteren af truslen mod stillehavsatollernes koralrev sammenlignet med koralrev andre steder. Foreslå årsager til forskellene.

Relaterede artikler


08-04-2004

Korallerne blegner

Stigende temperaturer i verdenshavene truer med at ødelægge de koraller, som naturen har opbygget gennem årtusinder. Endnu er korallerne på Funafuti-atollen på Tuvalu stort set intakte, men de første tegn på ødelæggelse er dukket op.

Links

Atlas med koralrev (Engelsk)
Meget fint interaktivt atlas med fokus på koralrev og revrelaterede emner i 131 lande verden over. Det er muligt at zoome ind og ud på et verdenskort, samt vælge hvilke parametre, som f.eks. koralblegning og koralrevssygdomme, der skal medtages på kortet. Der er også satellitbilleder fra NASA af udvalgte øer samt kort med bl.a. havtemperaturer, der kan vises enten på års-, kvartals- eller månedsbasis.

Landeportræt
Landefakta
Tuvalu
Vidste du, at hovedstaden hedder Funafuti, at arealet er 25 km², og at befolkningen er på 12.177 mennesker?
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Tuvalu

Fag
Geografi

Klassetrin
Gymnasiet