Sitemap | Avanceret søgning |

Tuvalu

Det lille ø-rige Tuvalu i Stillehavet risikerer om få årtier at være forsvundet i havet. Stigende vandstand og kraftigere storme truer eksistensen for de godt 11.000 indbyggere, der deler skæbne med millioner af mennesker rundt på kloden med bopæl i lavtliggende områder. Funafuti er hovedøen i stillehavsriget Tuvalu, der består af i alt ni beboede øer og atoller. Mod øst hamrer Stillehavets bølger mod den stenede koralkyst. Mod vest er presset lidt mindre fra den noget mere rolige lagune. Den er som mange andre øer og lavtliggende områder på kloden truet af, at vandstanden i verdens have stiger.
Landeportræt

Hvis Tuvalu synker i havet ...

De mente det alvorligt, den gruppe politikere og embedsmænd, der drog fra Tuvalu til Australien og New Zealand sidste sommer. De kom for at spørge, om et af de to lande ville stille jord og plads til rådighed for hele Tuvalus befolkning, når Tuvalu selv bliver umuligt at bebo.
Læs mere
Temaartikel

Vandstanden i verdenshavene

Mennesker, som lever på lavtliggende småøer, risikerer, at deres hjem forsvinder i havet i løbet af de næste 100 år.

Læs artikel

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne

Namibia

Mange mennesker især i Afrika og Asien må leve med beskidt eller alt for lidt vand. Klimaforandringer ventes at øge kampen om vandet.
Til destinationen Namibia