Sitemap | Avanceret søgning |

Reportager

Ingen vand i varmen
En stor del af Namibias fattige befolkning mangler rindende vand. Den har ikke råd til at betale den høje pris for vandet og opbygger derfor en voldsom gæld til det lokale vandværk. Først bliver der lukket for vandet, derefter må mange gå fra hus og hjem.
Publiceret 25-04-2004

Kampen om vandet
I Danmark kan vi blot åbne for vandhanen, så kan vi få alt det rene drikkevand, vi kan ønske os. Men sådan er det ikke alle steder i verden. Især i Afrika og Asien må mange mennesker leve med beskidt eller alt for lidt vand.

Publiceret 25-04-2004

Floden forsvinder
Beboerne i hjertet af det berømte Okavango-delta i Botswana er bekymrede for deltaets fremtid, fordi nabolandet Namibia overvejer at føre noget af vandet fra Okavango-floden til hovedstaden Windhoek for at sikre rent drikkevand. Nogle er ligefrem klar til at gå i krig for at forsvare vandet. Klimaforandringer ventes at øge kampen om vandet.

Publiceret 27-04-2004

Kloakvand i hanerne
For at skaffe tilstrækkeligt med drikkevand er indbyggerne i Namibias hovedstad Windhoek nødt til at drikke renset kloakvand. Til gengæld har byen verdens formentlig mest avancerede rensningsanlæg.

Publiceret 29-04-2004

Diamanter dør aldrig
Afrika myldrer med de mest forunderlige menneskeskæbner. Dybt inde i Okavango-deltaet har JP Explorer mødt en tidligere diamantjæger og maskingeværskytte fra krigen i Angola.

Publiceret 08-05-2004

Flyvende safari
Der er mange måder at tage på safari for at opleve Afrikas vilde dyr. Man kan holde i kø sammen med de andre safari-biler og se på de samme løver, elefanter og giraffer. Eller man kan leje sit eget fly. JP Explorer har været på flyvende safari over Okavango-deltaet.

Publiceret 08-05-2004

Destinationer

Gletsjerne smelter, vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere. Læs hvordan klimaet forandrer sig i Brasilien, Danmark, Indien, Kina, Namibia, Arktis og Tuvalu.
Til destinationerne

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Kina

Voldsom økonomisk vækst i Kina betyder, at landet om få år kan blive den største bidragyder til drivhuseffekten. Kineserne er i fuld gang med at overtage den vestlige verdens vaner.
Til destinationen Kina

Tuvalu

Det lille ø-rige Tuvalu i Stillehavet risikerer om få årtier at være forsvundet i havet. Stigende vandstand og kraftigere storme truer eksistensen for de godt 11.000 indbyggere.
Til destinationen Tuvalu