Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 9: Vandsituationen i Windhoek

I Windhoek regner det sjældent, og som i resten af regionen indtræder der derudover tørkeperioder, hvor der falder mindre nedbør end normalt.

Opgave

Dette medfører et behov for beredskab til at kunne klare tørkeperioderne.

Læs reportagen "Ingen vand i varmen".

a) Find den aktuelle vejrudsigt for Windhoek. Sammenhold med en hydrotermfigur for området.

b) Hvad vil du antage, at der bruges vand til i byen?

c) Hvilke strategier anvendes for at afbøde vandmangelen i Windhoek.

d) Hvilke konsekvenser har vandmangelen for befolkningen i forskellige dele af byen?

e) Foreslå andre måder, hvorpå der kan spares på vandet. Er der mulighed for at skaffe flere forsyninger?

Relaterede artikler


25-04-2004

Ingen vand i varmen

En stor del af Namibias fattige befolkning mangler rindende vand. Den har ikke råd til at betale den høje pris for vandet og opbygger derfor en voldsom gæld til det lokale vandværk. Først bliver der lukket for vandet, derefter må mange gå fra hus og hjem.

Links

Byen Windhoek (Engelsk)
Nationalt namibisk websted udgivet af bystyret i Windhoek. Det indeholder bl.a. oplysning om byrådets opgaver og ambitioner og er samtidig henvendt til turister. Der er bl.a. et interaktivt kort, der ligger på en GIS server.

Danmarks Meteorologiske Institut (Dansk)
Indeholder naturligvis detaljerede vejrudsigter for Danmark, Grønland og Færøerne, men har også en side for "Verden", hvor prognoserne for vejret de kommende seks dage nemt hentes enten ved at navigere fra et kort eller ved hjælp af lande og bynavne. DMI har en omfattende samling temaer om f.eks. drivhuseffekten, solpåvirkning og klimamodeller samt et stort meteorologisk leksikon og billeder fra den nye europæiske vejrsatellit Meteosat-8.

Klimadiagrammer fra hele verden (Tysk)
Overskuelig hjemmeside, hvor det er nemt at navigere enten ved hjælp af kort eller alfabetiske oversigter over stednavne. Fint interaktivt kort over hele verden, der viser klimaforholdene i den seneste klimaperiode (1961-90). Der kan vælges parametre som f.eks. nedbør, vind og maksimumtemperatur. Resultaterne kan vises enten for hele året eller på månedsbasis. Desuden beskrives forskellige klimaklassifikations-systemer, nemlig W. Köppen, Troll/Paffen og Neef.

Hvis du vil vide mere