Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 4: Namibias klima

Martin Vahls klima- og plantebælter defineres ud fra udbredelsen af den naturlige plantevækst, sammenhængen mellem denne og gennemsnitstemperatur i koldeste og varmeste måned samt den gennemsnitlige månedlige nedbør. Det sydlige subtropiske bælte er karakteriseret ved, at temperaturen er over 3 grader i gennemsnit i den koldeste måned og over 20 grader i gennemsnit i den varmeste måned.

Opgave

Læs mere om Martin Vahls klima- og plantebælter f.eks. i en geografibog eller i et leksikon.

Find hydrotermfigurer fra henholdvis Windhoek og Walvis Bay i Namibia.

a) Beskriv og analyser de to hydrotermfigurer. Er der tale om subtropisk klima?

b) Undersøg på hvilken breddegrad grænsen mellem det sydlige subtropiske bælte og det tropiske bælte er placeret på henholdsvis Afrikas vestkyst og Afrikas østkyst.

c) Foreslå nogle mulige forklaringer på forskellene.

Links

Klimadiagrammer fra hele verden (Tysk)
Overskuelig hjemmeside, hvor det er nemt at navigere enten ved hjælp af kort eller alfabetiske oversigter over stednavne. Fint interaktivt kort over hele verden, der viser klimaforholdene i den seneste klimaperiode (1961-90). Der kan vælges parametre som f.eks. nedbør, vind og maksimumtemperatur. Resultaterne kan vises enten for hele året eller på månedsbasis. Desuden beskrives forskellige klimaklassifikations-systemer, nemlig W. Köppen, Troll/Paffen og Neef.

Martin Vahls klimainddeling
Kilde: Jan Betak

Landeportræt
Landefakta
Namibia
Vidste du, at hovedstaden hedder Windhoek, at arealet er 825.418 km², og at befolkningen er på 2,1 millioner mennesker?

Hvis du vil vide mere