Sitemap | Avanceret søgning |

Namibia

Når man sætter sig ned for at nyde et glas dejligt koldt vand i Namibias hovedstad Windhoek, er der en pæn chance for, at man drikker sit eget kloakvand. Op til en tredjedel af vandet i hanerne er nemlig renset spildevand. Normalt vil de fleste folk løbe skrigende væk med udsigten til at drikke kloakvand, men da Namibia er et af de tørreste lande i verden - og har en nærmest kronisk mangel på vand - er det alment accepteret af både rige og fattige, at man genbruger spildevandet og sender det tilbage i vandhanerne. Windhoek får ganske vist 340 millimeter nedbør om året, men da den årlige fordampning er på ikke mindre end 3400 millimeter, hjælper det ikke meget.
Reportage

Kampen om vandet

I Danmark kan vi blot åbne for vandhanen, så kan vi få alt det rene drikkevand, vi kan ønske os. Men sådan er det ikke alle steder i verden. Især i Afrika og Asien må mange mennesker leve med beskidt eller alt for lidt vand.
Læs mere
Temaartikel

Ørkenspredning

Over en milliard af verdens fattigste mennesker i flere end 100 lande er truet af ørkenspredning, og hvert år bliver 70.000 kvadratkilometer frugtbar jord langsomt forvandlet til ørken.
Læs artikel

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne