Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 6: Shanghai - en økonomisk og befolkningsmæssig magnet

Shanghai er med sine 13 mio. registrerede og ca. 4 mio. ikke-registrerede indbyggere den største by i Kina.

Opgave

Det er også den hurtigst voksende by i landet. Byen virker som en magnet, der tiltrækker folk fra både nær og fjern.

Handelen med omverdenen er en meget vigtig del af byens aktiviteter, men Shanghai bidrager også til verdenssamfundets store begivenheder f.eks. med verdensudstillingen Expo 2010.

Læs reportagen "Shanghai boomer" og brug landeportrættet i "Riget i midten lukker op" og faktaarket om Kina til at besvare opgaven.

a) Giv en kort beskrivelse af den økonomiske udvikling i Kina efter indførelsen af den "åbne dørs politik". Hvordan kan Shanghai økonomisk set have nydt gavn af dette?

b) Hvor langt ligger Henanprovinsen med Lius landsby fra Shanghai, hvor han arbejder? Beskriv Lius familiemæssige og økonomiske situation - hans planer for at vende hjem og hans nuværende arbejde. Hvordan hænger de sammen?

c) Hvorfor er der i de senere år kommet så mange migranter til Shanghai, for at slå sig ned eller blot arbejde i en kortere periode?

d) Hvorfor tiltrækkes så mange forretningsfolk og turister af Shanghai?

Relaterede artikler


13-04-2004

Shanghai boomer

Selv om det er søndag, summer byggepladsen af liv. Hundredvis af arbejdere myldrer rundt på pladsen og op og ned ad stilladser i færd med at opføre syv skyskrabere. De skal huse 447 store luksuslejligheder i millionklassen og om få måneder stå klar til indflytning.
Landeportræt
Landefakta
Kina
Vidste du, at hovedstaden hedder Beijing, at arealet er 9.600.000 km², og at befolkningen er på 1,3 milliarder mennesker?
Hvis du vil vide mere