Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 9: I skole i Indien

JP Explorer har besøgt en landsbyskole i delstaten Punjab i Indien.

Opgave

Læs om dagligdagen, og om eleven Mandip Singhs forventninger til uddannelse og fremtid i reportagen "Engelsklæreren kan ikke engelsk" og om lønninger i landsbyen i reportagen "Dårlige tider i kornkammeret". Besvar herefter følgende spørgsmål.

a) Hvor mange dage skal en indisk håndværker arbejde for at betale prisen for at have et barn i en privatskole i en måned? Hvor længe skal han arbejde for at betale en måned i landsbyskolen?

b) Hvor mange timer går Mandip Singh i skole om ugen? Hvor mange timer går man i skole i en dansk 8. klasse? Sammenlign tiden, der bliver brugt til lektielæsning i en dansk og en indisk 8. klasse.

c) Medvirker den forøgede skoleuddannelse til at gøre det lettere eller sværere for landarbejderbørnene at komme ind på en videregående uddannelse? Begrund dit svar.

Relaterede artikler


20-04-2004

Dårlige tider i kornkammeret

Kombinationen af varmere vejr, mere ustabil regn og intensiv udnyttelse af naturens ressourcer truer med at ødelægge fremtiden for de indiske bønder i delstaten Punjab. test
23-04-2004

Engelsklæreren kan ikke engelsk

Flere indiske børn går i skole i stedet for at arbejde. I den lille landsby Assikalan sender de velstående bønder deres børn i privatskole. Børn af mindre velhavende forældre må nøjes med den offentlige skole, og den har en dårligere kvalitet.
Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?
Hvis du vil vide mere