Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 6: Global opvarmning ændrer Punjabs naturlige klima- og plantebælte

Martin Vahls klima- og plantebælter defineres ud fra udbredelsen af den naturlige plantevækst, sammenhængen mellem denne og gennemsnitstemperatur i koldeste og varmeste måned samt den gennemsnitlige månedlige nedbør.

Opgave

a) Beskriv og analyser hydrotermfiguren New Delhi. Er der tale om subtropisk eller tropisk klima?

b) Journalisterne har besøgt Ludhiana. Hvor langt er der fra New Delhi til Ludhiana? Hvilken forskel kan det betyde for klimaet og plantebæltet, at man kommer så meget længere vestpå?

c) Hvilke områder i Indien vil få de største ændringer i temperaturen og nedbøren pga. den forventede globale opvarmning i de kommende år?

Relaterede artikler


20-04-2004

Dårlige tider i kornkammeret

Kombinationen af varmere vejr, mere ustabil regn og intensiv udnyttelse af naturens ressourcer truer med at ødelægge fremtiden for de indiske bønder i delstaten Punjab. test
20-04-2004

Varmere vejr truer landbruget

Indien er et af de lande på kloden, hvor landbruget bliver hårdest ramt af klimaforandringer. Eksperter frygter, at Indien fremover ikke vil være i stand til at brødføde sig selv, og at millioner af bønder bliver nødt til at finde en anden indtægtskilde, hvis de ikke forstår at tilpasse sig forandringerne.

Links

Klimadiagrammer fra hele verden (Tysk)
Overskuelig hjemmeside, hvor det er nemt at navigere enten ved hjælp af kort eller alfabetiske oversigter over stednavne. Fint interaktivt kort over hele verden, der viser klimaforholdene i den seneste klimaperiode (1961-90). Der kan vælges parametre som f.eks. nedbør, vind og maksimumtemperatur. Resultaterne kan vises enten for hele året eller på månedsbasis. Desuden beskrives forskellige klimaklassifikations-systemer, nemlig W. Köppen, Troll/Paffen og Neef.

Martin Vahls klimainddeling
Kilde: Jan Betak

Forventet forandring i temperatur om 100 år i Indien
Kilde: DMI

Forventet forandring af mængden af regnvand om 100 år i Indien
Kilde: DMI

Landeportræt
Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?
Hvis du vil vide mere