Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 4: Tørke i Indien

Monsunregnen er utrolig vigtig for Indiens landbrug. Godt 80 procent af landets samlede årlige nedbør falder i juni-september, og ca. 2/3 af Indiens befolkning er afhængig af landbrug i deres økonomi.

Opgave

Læs temaartiklen "De livgivende - og dødelige - monsunvinde" og reportagen "Varmere vejr truer landbruget" og besvar følgende spørgsmål:

a) Hvilke store natur- og menneskeskabte problemer må landbruget kæmpe med i Indien?

b) Hvad sker der, når monsunregnen falder for sent og i mindre omfang?

c) Det regner mere - men vandstanden falder alligevel. Hvorfor det?

d) Hvad betyder det, når man siger, at monsunen vil opføre sig mindre stabilt?

e) Sukhdev Hundal fra landbrugsuniversitet i Ludhiana og Ohio State University i USA mener, at den globale opvarmning allerede er slået igennem i Punjab. Hvad mener han med dette?

Relaterede artikler


20-04-2004

Varmere vejr truer landbruget

Indien er et af de lande på kloden, hvor landbruget bliver hårdest ramt af klimaforandringer. Eksperter frygter, at Indien fremover ikke vil være i stand til at brødføde sig selv, og at millioner af bønder bliver nødt til at finde en anden indtægtskilde, hvis de ikke forstår at tilpasse sig forandringerne.

Temaartikler

De livgivende - og dødelige - monsunvinde
Monsunvindene er særlige vindsystemer, der bringer livsvigtig nedbør til flere milliarder mennesker. Men de kan også bringe død og ødelæggelse. Klimaforandringerne kan påvirke intensiteten af de regnskyl, monsunvindene bringer.

Forventet forandring i temperatur om 100 år i Indien
Kilde: DMI

Forventet forandring af mængden af regnvand om 100 år i Indien
Kilde: DMI

Landeportræt
Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?
Hvis du vil vide mere