Sitemap | Avanceret søgning |

Opgaver

1. Indiens befolkning
Siden 1920'erne er dødshyppigheden i Indien faldet pga. bedre hygiejne, mere effektiv sygdomsbekæmpelse og mindre udbredt hungersnød.

2. Indiens landbrug - efter den grønne revolution
I Indien er ris og hvede de vigtigste planter i forbindelse med den daglige ernæring, men til gengæld skaber produktionen miljømæssige problemer.

3. Punjab - fra kornkammer til ørken?
I Indien lever ca. 700 mio. mennesker direkte af landbrug.

4. Tørke i Indien
Monsunregnen er utrolig vigtig for Indiens landbrug. Godt 80 procent af landets samlede årlige nedbør falder i juni-september, og ca. 2/3 af Indiens befolkning er afhængig af landbrug i deres økonomi.

5. Indiens landbrug rammes af varme og tørke
Indiens over 700 mio. indbyggere er stærkt afhængige af landbrugets fødevareproduktion.

6. Global opvarmning ændrer Punjabs naturlige klima- og plantebælte
Martin Vahls klima- og plantebælter defineres ud fra udbredelsen af den naturlige plantevækst, sammenhængen mellem denne og gennemsnitstemperatur i koldeste og varmeste måned samt den gennemsnitlige månedlige nedbør.

7. Tilpasning til eller bekæmpelse af klimaændringer?
Klimaændringer med stigende overfladetemperatur og middelvandstanden kan føre til økonomiske tab på grund af flere og større naturkatastrofer.

8. Gangesfloden er af afgørende betydning for inderne
Gangesfloden er livsgrundlaget for de mere end 400 millioner indere, der lever nær dens bredder.

9. I skole i Indien
JP Explorer har besøgt en landsbyskole i delstaten Punjab i Indien.

10. Kontrasten mellem varmt, støvet lavland og koldt, klart bjergområde
Der er en markant forskel mellem de høje temperaturer ved Ludhiana i Punjab og det kølige Gangotri i bjergene i 3.100 meters højde.

11. På trekking fra Gangoti til Ganges' udspring
Det er let nok at komme op til den hellige by Gangoti, idet landevejen er ført frem til byen.

12. Himalaya-bjergkæden
For ca. 50 mio. år siden kolliderede det indiske subkontinent fra Afrika med Asien. Resultatet er bl.a. Himalaya-bjergkæden med både hårde dybbjergarter, magmaer og sedimenter med fossiler fra havets bund.

Leksikon

Hvad betyder ratificere, hvor ligger Antarktis, og i hvilke dele af verden er der permafrost? I leksikonet forklares ord og begreber, som benyttes i artiklerne.
Til leksikon

Destinationer

Gletsjerne smelter, vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere. Læs hvordan klimaet forandrer sig i Brasilien, Danmark, Indien, Kina, Namibia, Arktis og Tuvalu.
Til destinationerne

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere