Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 3: Istid i Danmark?

Gennem de seneste 150 år har man konstateret, at klimaet på verdensplan er blevet varmere. Der er uenighed om hvorfor.

Opgave

Der vil måske komme regionale forskelle, f.eks. mener nogle forskere, at klimaet i Europa, og dermed i Danmark, bliver koldere.

Læs reportagen "Ansvar for klimaet" samt temaartiklerne "Vejret og havet" og "Klodens klima under evig forandring".

a) Diskuter teorierne og argumenterne for og imod årsagerne til den globale opvarmning og den lokale nedkøling i Nordeuropa.

Relaterede artikler


02-05-2004

Ansvar for klimaet

Den danske miljøminister vil have danskerne til at tage et medansvar i kampen for at forhindre klimaforandringer. Samtidig erklærer han sig lodret uenig med Lomborg, der mener, det er for dyrt at forhindre klimaforandringer i f.eks. de arktiske egne.

Links

DMI om den globale opvarmning (Dansk)
Artikel fra Danmarks Meteorologiske Institut med gennemgang af udviklingen af CO2 i atmosfæren siden år 800 og om solaktivitetens indvirkning på klimaet udvikling.

Temaartikler

Klodens klima under evig forandring
Medierne er fyldt med historier om overraskende klimaforandringer. Men klimaændringer er ikke noget nyt. Klimaet har altid ændret sig.

Vejret og havet
Verdenshavene dækker mere end 70 pct. af Jordens overflade. Her flyttes varme og kulde rundt i netværk af strømme. Golfstrømmen kan være truet af et varmere klima.

Landeportræt
Landefakta
Danmark
Vidste du, at hovedstaden hedder København, at arealet er 43.094 km², og at befolkningen er på 5,48 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere