Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 3: Danmark har et ansvar for klimaændringerne

Danmark har underskrevet Kyoto-aftalen, som skal være med til at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Opgave

På regeringens vegne skal miljøminister Hans Christian Schmidt sørge for, at Danmark tager et medansvar for den globale klimaudvikling.
Bjørn Lomborg fra Institut for Miljøvurdering mener, at det er for dyrt at forhindre klimaforandringer f.eks. i de arktiske egne, og han mener, at indsatsen mod klimaforandringer skal fokuseres mod de områder, hvor man får mest for pengene.

a)  Hvad har Danmark lovet at gøre mht. til udledningen af drivhusgasser ifølge Kyoto-aftalen?

b) Hvad kan den enkelte borger selv gøre?

c) Hvordan prøver man fra regeringens side at få erhvervslivet til at nedskære udledningen af drivhusgasser?

d) Vurder, hvordan Danmark i øvrigt forsøger at hjælpe med andre problemer i forbindelse med klimaændringer, f.eks. vandmangel i Afrika og skovfældning i Asien.

e) Hvilken forskel er der mellem miljøministerens og Lomborgs holdning til indsatsen over for de globale klimaændringer?

 

Relaterede artikler


02-05-2004

Ansvar for klimaet

Den danske miljøminister vil have danskerne til at tage et medansvar i kampen for at forhindre klimaforandringer. Samtidig erklærer han sig lodret uenig med Lomborg, der mener, det er for dyrt at forhindre klimaforandringer i f.eks. de arktiske egne.
02-05-2004

Ud med rødgranen - ind med vinmarker

Forskningsprofessor forudser vindyrkning i Danmark i takt med de globale klimaforandringer. Danmarks mest udbredte træ, rødgranen, vil næppe overleve et fremtidigt klima med en temperatur, der er tre-fem grader højere end i dag.

Links

Institut for Miljøvurdering (Dansk)
Meget overskuelig hjemmeside for det nu nedlagte institut, hvor Bjørn Lomborg var chef. Instituttets rapporter er stadig alle tilgængelige i fuld længde og findes nemt ved hjælp af henvisningerne til publikationer fra forsiden.

Temaartikler

Kyoto-aftalen
En international klimaaftale - Kyoto-aftalen - skal forsøge at nedbringe udledningen af de drivhusgasser, der menes at være skyld i en stor del af den globale opvarmning.

Landeportræt
Landefakta
Danmark
Vidste du, at hovedstaden hedder København, at arealet er 43.094 km², og at befolkningen er på 5,48 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere