Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 4: Kan vi gøre noget lignende i Danmark?

Danmark har med tilslutningen til Kyoto-protokollen forpligtet sig til at skære ned på den gennemsnitlige årlige udledning af drivhusgasser.

Opgave

Som følge af Kyoto-protokollen fra 1997 og den efterfølgende byrdefordelingsaftale i EU fra 1998 har Danmark en forpligtelse til at reducere den gennemsnitlige årlige udledning af drivhusgasser i perioden 2008-2012 med 21% i forhold til basisåret 1990.

Læs reportagen "I Brasilien kører bilerne på sukkerrør" og brug linket nedenfor.

a) Undersøg, om vi i Danmark ligesom i Brasilien bruger forskellige former for biobrændsel.

b) Sammenlign det positive i Danmarks stigende brug af vindkraft med Brasiliens brug af ethanol. Diskuter de miljømæssige forskelle.

Relaterede artikler


22-03-2004

I Brasilien kører bilerne på sukkerrør

Ulandet Brasilien er det land i verden, der er kommet længst med at bruge miljøvenlige biobrændsler i bilerne. En fjerdedel af alt brændstof er fremstillet af sukkerrør, mens hver femte nye bil kører på ren ethanol. EU vil have 2 pct. biobrændstof i benzin og diesel fra nytår.

Links

Klimastrategi for Danmark (Dansk)
Rapport fra Finansministeriet med regeringens bud på Danmarks fremtidige klimapolitik. Strategien løber frem til 2012.

National allokeringsplan (Dansk)
Danmarks allokeringsplan for perioden 2008-2012. Alle EU-lande har i forbindelse med Kyoto-protokollen skrevet under på at lave nationale allokeringsplaner for, hvordan det enkelte land vil opfylde de internationale klimaforpligtelser.

Landeportræt
Landefakta
Danmark
Vidste du, at hovedstaden hedder København, at arealet er 43.094 km², og at befolkningen er på 5,48 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere