Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 1: Vejrudsigtens indhold

Vejrudsigterne er forudsigelser om vejret. De laves vha. edb-modeller, der bygger på erfaringer med tidligere vejrsituationer og kendskab til atmosfærens fysiske love.

Opgave

Derudover indgår bjergkæders placering, havstrømmes udbredelse osv. også i vejrmodellerne.

a) Se vejrudsigten for Danmark på DMI's hjemmeside eller se og hør vejrudsigten på DR eller TV 2. Hvilke elementer indgår i vejrudsigten?

Links

Danmarks Meteorologiske Institut (Dansk)
Indeholder naturligvis detaljerede vejrudsigter for Danmark, Grønland og Færøerne, men har også en side for "Verden", hvor prognoserne for vejret de kommende seks dage nemt hentes enten ved at navigere fra et kort eller ved hjælp af lande og bynavne. DMI har en omfattende samling temaer om f.eks. drivhuseffekten, solpåvirkning og klimamodeller samt et stort meteorologisk leksikon og billeder fra den nye europæiske vejrsatellit Meteosat-8.

DR Nyheders vejrudsigt (Dansk)
Temahjemmeside fra Danmarks Radios Nyheder om vejret. Her kan man f.eks. se og høre de seneste vejrudsigter, læse temaartikler om bl.a. orkaner samt prøve vejrskolen, der både i lyd og billeder forklarer hvordan det danske vejr opstår.

TV 2 Vejret (Dansk)
TV 2 Vejrets hjemmesiden indeholder detaljerede vejrudsigter for Danmark samt vejrudsigter for udvalgte byer i resten af verden. Omfattende baggrundssektion bl.a. med artikler om alt fra vejrets indflydelse på kamelers pukler over vestenvindsbæltet til forskellen på regn og byger. Værktøjer til omregning af temperaturen, vindhastigheden, lufttryk m.v. findes i sektionen Vejrlab.

Landeportræt
Landefakta
Danmark
Vidste du, at hovedstaden hedder København, at arealet er 43.094 km², og at befolkningen er på 5,48 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere