Sitemap | Avanceret søgning |

Temaartikler

I skole i Brasiliens jungle
Der er langt fra en dansk folkeskole til Gaviao-stammens skolestue midt inde i Brasiliens regnskov i Ji Parana. Men som vi står her foran en hel skoleklasse, der genert kigger op på de underlige, lyse mennesker, så er en enkelt lighed mellem de danske og indianske børn alligevel slående: Nysgerrigheden og lysten til at lære.
Publiceret 29-03-2004

Tropiske regnskove
Selv om regnskoven er ekstrem vigtig for klodens klima, bliver adskillige tusinde kvadratkilometer hvert eneste år fældet. Seneste trussel mod regnskoven er produktion af biobrændstoffer.

Publiceret 15-02-2004

Ørkenspredning
Millioner af verdens fattigste mennesker er truet af ørkenspredning. Hvert år bliver ca. 70.000 kvadratkilometer frugtbar jord - halvanden gange Danmarks størrelse - forvandlet til ørken.

Publiceret 15-02-2004

El Nino
El Niño er spansk og betyder "den lille dreng". Det hentyder til Jesusbarnet, for El Niño var oprindeligt betegnelsen for en svag varm havstrøm, der løber langs Ecuadors og Perus kyster hvert år netop ved juletid.

Publiceret 13-02-2004

Destinationer

Gletsjerne smelter, vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere. Læs hvordan klimaet forandrer sig i Brasilien, Danmark, Indien, Kina, Namibia, Arktis og Tuvalu.
Til destinationerne

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Leksikon

Hvad betyder ratificere, hvor ligger Antarktis, og i hvilke dele af verden er der permafrost? I leksikonet forklares ord og begreber, som benyttes i artiklerne.
Til leksikon