Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 14: Overvågning af regnskoven

For at kunne beskytte Amazonas regnskov er det nødvendigt at kende udviklingen i området.

Opgave

Det er vanskeligt for så enormt et område, men den brasilianske stat satser nu mange penge på moderne udstyr, som kan gøre en intensiv overvågning af regnskoven mulig.

Brasiliens rumcenter, INPE, samarbejder bl.a. med det kinesiske rumcenter om opsendelse og drift af jordobservationssatelliter. De etablerer også overvågningscentre, bl.a. et i Porto Velho i udkanten af regnskoven, som JP Explorer har besøgt.

Læs beretningen i reportagen " Regnskoven skal satellitovervåges".

a) Redegør for centrets forskellige opgaver i overvågningen af regnskoven.

b) Diskuter, hvorfor overvågningen af disse forhold er vigtige, og om nogle af dem er vigtigere end andre for beskyttelsen af regnskoven.

c) Hvad betyder Brasiliens satsning på moderne overvågningsteknologi for vores viden om klimaforandringer på længere sigt? Hvad betyder den for beskyttelsen af regnskoven her og nu? Og hvad betyder teknologien for regnskovens beboere?

Relaterede artikler


25-03-2004

Regnskoven skal satellitovervåges

Ved hjælp af satellitovervågning vil Brasilien nu forsøge at sætte ind mod den omfattende rovdrift på Amazonas-regnskoven.

Links

CBERS, brasiliansk-kinesisk satellit-samarbejde (Engelsk)
China-Brazil Earth Resources Satellite, CBERS, er et samarbejdsprojekt mellem Kina og Brasilien om opsendelse og udnyttelse af satellitter til jordobservation. På hjemmesiden for projektet kan man bl.a. se et satellitbillede af Brasiliens hovedstad, Brasilia.

Landeportræt
Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere