Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 10: Ethanol eller fødevarer?

Der har været rejst debat om det rimelige i, at landbrugsjord anvendes til at dyrke afgrøder til brug for fremstilling af ethanol, i stedet for at bruge jorden til dyrkning af fødevarer.

Opgave

Læs reportagen "I Brasilien kører bilerne på sukkerrør".

a) Undersøg hvorledes ernæringssituationen er i Brasilien - et land med meget store socioøkonomiske forskelle mellem rig og fattig.

b) Giv en vurdering af det valg, som Brasilien har gjort med hensyn til at styre markedet for ethanol og fødevarer.

c) Giv en vurdering af følgende udsagn: "Man har valgt at sikre klodens klima på bekostning af den fattige del af befolkningen".

Relaterede artikler


22-03-2004

I Brasilien kører bilerne på sukkerrør

Ulandet Brasilien er det land i verden, der er kommet længst med at bruge miljøvenlige biobrændsler i bilerne. En fjerdedel af alt brændstof er fremstillet af sukkerrør, mens hver femte nye bil kører på ren ethanol. EU vil have 2 pct. biobrændstof i benzin og diesel fra nytår.

Links

Udviklingstal (Dansk)
Opdaterede tabeller og figurer med information om udviklingsniveauer og udviklingstendenser i det globale samfund. Fokus ligger på oplysninger om udviklingslandene og forholdet mellem i-lande og u-lande, herunder globalisering og udviklingsbistand.

Landeportræt
Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere