Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 6: Brasilien kopierer de rige lande

Brasilianerne ryster på hovedet af de vestlige lande og miljøorganisationerne, der kritiserer landet med verdens største regnskov for at fælde træer til fordel for landbrug og kvægdrift.

Opgave

»Vi gentager blot den udvikling, som Europa og USA havde i det 19. århundrede. Vi rejser mod nord og vest og koloniserer noget af vores land, sådan som man gjorde i USA for godt 100 år siden,« forklarer José Miguez, generalsekretær for Brasiliens regeringskommission om klimaforandringer og en af nøglepersonerne i den brasilianske klimaindsats.

Størstedelen af Danmark ville i dag være dækket af skov, såfremt naturen havde fået lov at udvikle sig upåvirket af mennesker.

Læs artiklen "Brasilien kopierer de rige lande".

a) Giv en kommenteret redegørelse for, hvad der menes med, at Brasilien blot kopierer den udvikling, der er foregået i USA og Europa i det 19. århundrede.

b) Giv en vurdering af udsagnet om, at afbrænding af træer er neutral med hensyn til mængden af drivhusgasser i atmosfæren.

c) Undersøg, hvornår Danmark sidst var næsten helt dækket af skov, og hvornår der var mindst skovdækket. Brug din geografibog og linket nedenfor.

Relaterede artikler


21-03-2004

Brasilien kopierer de rige lande

Mange i Brasilien har mest hovedrysten til overs for de vestlige lande og miljøorganisationer, der kritiserer landet med verdens største regnskov for at fælde nogle af træerne til fordel for landbrug og kvægdrift.

Links

Træ Er Miljø (Dansk)
På denne side er der en meget overskuelig beskrivelse af skovens udvikling i Danmark siden sidste istid. Teksten er fra projektet "Skoven i skolen" (www.skoven-i-skolen.dk ), som primært henvender sig til grundskolen.

Landeportræt
Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere