Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 4: Lovløse bønder og regnskoven

Koloniseringen af Rondonia foregår på den ene side ifølge en plan og på den anden side gennem illegale fældninger af regnskoven.

Opgave

Den planmæssige kolonisering foregår langs nybyggede veje og kan tydeligt ses på satellitbilleder. Den illegale kolonisering foregår mere spredt.

Organisationen INCRA styrer den planmæssige kolonisering.

Læs reportagen "Regnskoven falder".

a) Giv en kommenteret redegørelse for Francisco Paolo do Santos som eksempel på en bonde, der fælder regnskov for at overleve.

b) Hvad gør myndighederne for at hindre den ulovlige fældning af skoven?

c) På hvilken måde kan satellitbilleder hjælpe til med at overvåge koloniseringen af regnskoven?

Relaterede artikler


21-03-2004

Regnskoven falder

På et ydmygt sted i regnskoven har Francisco Paolo do Santos fældet træerne for at dyrke sine beskedne afgrøder. Han tænker ikke på konsekvensen af, at regnskoven forsvinder. For ham gælder det blot om at overleve.

Links

Miljøforandringer i Rondonia (Engelsk)
Satellitfotos fra 1975, 1986 og 1992, der viser den omfattende rydning af regnskoven i Rondonia i Brasilien. Satellitbillederne er infrarøde falskfarve-billeder, hvor vegetationen vises med røde nuancer og bar jord med hvide til blå nuancer. Ved at klikke på de pågældende fotos zoomes der ud til at vise hele verden.

Landeportræt
Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?
Hvis du vil vide mere