Sitemap | Avanceret søgning |

Brasilien

Brasilien er kontrasternes land. Hjemsted for både ynde og gru, for overdådig rigdom, men også elendig fattigdom og social uretfærdighed. Klimaforskere ved det ansete Hadley Center i Storbritannien mener, at hele området omkring Amazonas i Brasilien kan blive udsat for en dramatisk opvarmning og udtørring i løbet af de næste 100 år, hvis fældningen af regnskoven fortsætter. Lokalt risikerer man en temperaturstigning på op mod otte grader med dramatiske følger for planter, dyr og mennesker.
Temaartikel

Tropiske regnskove

De tropiske regnskove, der findes i et 1000 kilometer bredt bælte omkring Ækvator, er ca. 60 millioner år gamle og har oprindeligt dækket omtrent 13 procent af landjorden. I dag dækker de 7 procent.
Læs mere
Landefakta

Brasilien

Det territorium, der i dag er Brasilien, var oprindelig befolket af små stammer, som levede af fiskeri, simpelt landbrug, jagt og samlen.
Læs mere

I Knud Rasmussens slædespor

Følg med JP Explorer i sporet af polarforskeren Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition - verdens længste slæderejse fra Grønland til Sibirien. Hvad er forandret i Arktis siden slæderejsen i 1920'erne - og hvilke forandringer skyldes klimaet?
Læs mere

Klædt på til klimadebat

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere i hele verden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Bliv klædt på til at være med i klimadebatten.
Læs mere

Klima fotos

Se fantastiske fotos fra hele verden, hvor klimaet er udfordret.
Se billedserierne