Sitemap | Avanceret søgning |
Her vises der en flash-komponent, som kræver Shockwave Flash version 8
Hent og installer her.

Undervisning om klimaet

Jordens klima er under forandring. Forskere og politikere over hele kloden diskuterer, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der skal gøres ved det. Debatten om klimaændringerne fortsætter, men agendaen er den samme - der skal gøres noget, men hvad?

Find de seneste nyheder om klimaet her på hjemmesiden, som også rummer masser af baggrundsartikler og reportager fra steder, hvor klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen.
Gå til klima-undervisning

I Knud Rasmussens slædespor

I 75-året for Knud Rasmussens død fulgte JP Explorer i sporet af verdens længste slæderejse - polarforskerens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet 1921-24.

Målet for ekspeditionen fra Thule til Sibirien var at finde ud af, om der fortsat på tværs af Arktis findes en sammenhængende inuit-kultur med fælles sprog, traditioner og verdensbillede. Undervejs beskrev exploratørerne, hvordan levevilkårene i Arktis er under forvandling - blandt andet på grund af ændringer i klimaet.
Til Arctic Explorer

Klimaet i undervisningen

Få ideer til, hvordan materialet på sitet kan benyttes til undervisningsforløb i grundskolen og på gymnasieuddannelserne.
Læs inspirationsmaterialet

Bliv klogere på klimaet

Bliver det varmere eller koldere? Er der mere is eller mindre is ved polerne end tidligere? Klimadebatten har blæst henover os længe, men vi skal nok bestræbe os på, at diskussionerne kommer til at vare lang tid endnu. Find dybdeborende artikler om klima, politik og klimaændringer.
Gå til indsigt

Test din klima-viden

Hvor mange år er det siden, at Danmark var dækket af is? Kan du svare på dette spørgsmål eller vil du kende svaret? Test din viden og bliv klogere mens du bevæger dig igennem denne klima-quiz.
Gå til quiz

Klimaflygtninge

Når hele øriger forsvinder i havet, fordi vandstanden stiger, og tørken gør det umuligt at dyrke landbrug i store landområder, vil millioner af mennesker ikke have andet valg end at flygte.
Læs artiklen

Hvis Tuvalu synker i havet ...

De mente det alvorligt, den gruppe politikere og embedsmænd, der drog fra Tuvalu til Australien og New Zealand. De kom for at spørge, om et af de to lande ville stille jord og plads til rådighed for hele Tuvalus befolkning, når Tuvalu selv bliver umuligt at bebo.
Læs mere

Når isen bryder op

Det varmere klima gør livet surt for Grønlands nordligste fangere. Men det giver også nye muligheder.
Læs artikel

Truslen fra øst

Voldsom økonomisk vækst i Kina betyder, at landet om få år kan blive den største bidragyder til drivhuseffekten. Kineserne er i fuld gang med at overtage den vestlige verdens vaner.
Læs artikel

Ingen vand i varmen

En stor del af Namibias fattige befolkning mangler rindende vand. Den har ikke råd til at betale den høje pris for vandet og opbygger derfor en voldsom gæld til det lokale vandværk. Først bliver der lukket for vandet, derefter må mange gå fra hus og hjem.
Læs mere