Sitemap | Avanceret søgning |

Til læreren

Hovedmålgruppen for undervisningsaktiviteterne på portalen er de ældste klasser i grundskolen samt eleverne på de gymnasiale uddannelser.

Indholdet på hjemmesiden omfatter baggrundsartikler, temaer og fakta om forskning og de verdensdele, som ekspeditionen besøger.
Herudover er aktiviteterne koncentreret om en række tematiserede undervisningsforløb, knyttet til forskellige dele af ekspeditionen. 

Der kan arbejdes med naturvidenskabelige emner som bekæmpelse af resistente bakterier eller bevarelse af de udrydningstruede havskildpadder, og der lægges op til tværfaglige forløb om bl.a. de historiske, kulturelle og miljømæssige aspekter af menneskers udnyttelse af havet eller FN's 2015 Mål for fattigdomsbekæmpelse med fokus på ligestilling og udvikling i Afrika.

Til disse forløb er udarbejdet konkrete undervisningsopgaver, hvor også Jyllands-Postens store medieproduktion inddrages.

Til de enkelte forløb findes en lærervejledning med uddybende beskrivelse af materialet og dets muligheder, overvejelser i forhold til undervisningsmål og forslag til differentierede forløb.

257 logbøger

Under Galathea Ekspeditionen skrev Morgenavisen Jyllands-Postens deltagere hver dag en logbog om hverdagen derude. Læs samlingen på 257 logbøger fra eventyret.
Læs mere

Beretninger fra Galathea

Morgenavisen Jyllands-Posten, som tog initiativ til ekspeditionen og udviklede ideen, havde det største mediehold med på ekspeditionen. Her er reporternes hundreder af artikler fra de 257 døgn.
Læs mere