Sitemap | Avanceret søgning |

Odense Zoo

Odense Zoo er den mest besøgte zoologiske have i Danmark uden for København med over 400.000 besøgende hvert år. Hovedformålet er at formidle viden om eksotiske dyr til de mange besøgende. Derudover stilles dyrene til rådighed for forskning, og Odense Zoo er med i forskellige internationale netværk, hvor bevarelse af truede dyr er i fokus.

Formidlingen udøves ved undervisning, kurser, skiltning, interaktiviteter og dyrepræsentationer. Ikke mindst den personlige formidling er højt prioriteret. Herigennem oplever gæsten at få viden med hjem på en nærværende måde, som er vigtig for at få et engagement i naturen.

Odense Zoo er en 75 år gammel institution i byen, som frem til 1980'erne var en lille privat zoo, men som siden er drevet som en selvejende institution. I 1995 blev arealet femdoblet. Siden er Odense Zoo blevet en moderne zoologisk have med anlæg, som tilgodeser dyrenes naturlige behov og adfærd. Ved tilrettelægningen af haven er der blevet fokuseret på at skabe grønne rum og tætte, stimulerende dyreoplevelser.

Specialiteterne er et 3,5 hektar stort vådområde, "Okavango" med afrikanske fugle og en savanne med zebraer og strudse. Her kan man se dyrene i meget naturtro omgivelser, når de svømmer i søerne for at fange fisk eller går i det høje græs og fanger insekter og frøer. Derudover har Odense Zoo en sydamerikansk afdeling med søkøer, fisk fra de sydamerikanske floder, et bassin med koralrevsfisk og endelig den helt store attraktion: Et polarium med pingviner fra det antarktiske område. Her får man et godt indtryk af, hvordan æselpingviner, kongepingviner og springpingviner lever i kulde og sne. Himlen ligner det, man vil kunne se i naturen, og lyset er indstillet, så det skifter i løbet af dagen og hen over året. Dette gør, at Odense Zoo har succes med at yngle med pingvinerne, hvor netop de skiftende årstider har stor betydning.

I den modsatte ende af klimaets spektrum har Odense Zoo en stor afrikansk afdeling ud over Okavango. Her er chimpanseanlægget blandt de bedste i Europa. Aberne har dels adgang udendørs på nogle øer med masser af berigelse og et hus, som giver rige muligheder for at klatre.

Generelt er Odense Zoo en have, der fokuserer på velfærd for både dyr og mennesker!

Læs mere på www.odensezoo.dk