Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Hvordan er forholdene i det enkelte land? Hvor mange mennesker bor der, hvad lever de af, hvor gamle bliver de, og hvor mange kan læse eller har adgang til internet?

Find fakta om historie, geografi, miljø, kommunikation og infrastruktur, befolkning, sundhed samt økonomi om de 25 lande, der indgik i Galathea Ekspeditionen.

 
Antarktis
Vidste du, at Antarktis er klodens eneste ubeboede verdensdel, at området er dækket af 98 procent is og sne, og at det er 14,1 mio. kvadratkilometer stort?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Azorerne
Vidste du, at regionshovedstaden på øgruppen Azorerne hedder Pinte Dalgada, at øernes samlede arel er på 2344 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 241.800?

Benin
Vidste du, at hovedstaden i Benin hedder Porto-Novo, at landets areal er på 113.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 7,25 millioner?

Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?

Danmark
Vidste du, at hovedstaden i Danmark hedder København, at landets areal er på 43.094 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 5,43 millioner?

De Vestindiske Øer
Vidste du, at øerne siden 1917 har været amerikansk besiddelse, det samlede areal er på 346 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 108.605?

Ecuador
Vidste du, at hovedstaden i Ecuador hedder Quito, at landets areal er på 256.270 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 13,3 millioner?

Færøerne
Vidste du, at hovedstaden på Færøerne hedder Tórshavn, at øernes samlede areal er på 1.399 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er ca. på 47.246?

Ghana
Vidste du, at hovedstaden i Ghana hedder Accra, at landet er ca. fem gange større end Danmark, og at en af verdens største kunstige søer ligger i Ghana?

Grønland
Vidste du, at hovedstaden i Grønland hedder Nuuk (Godthåb), at landets areal er på 2.166.086 kvadratkilometer, og at befolkningstallet kun er på ca. 55.000?

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Kenya
Vidste du, at hovedstaden i Kenya hedder Nairobi, at landets areal er på 582.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 33,8 millioner mennesker?

Madagaskar
Vidste du, at hovedstaden på Madagaskar hedder Antananarivo, at landets areal er på 587.040 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 18,4 millioner?

Mali
Vidste du, at hovedstaden i Mali hedder Bamako, at landets areal er på 1,24 millioner kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 11,3 millioner?

Mozambique
Vidste du, at hovedstaden i Mozambique hedder Maputo, at landets areal er på 801.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 18,5 millioner?

New Zealand
Vidste du, at hovedstaden i New Zealand hedder Wellington, at landets areal er på 270.534 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på bare 4 millioner?

Panama
Vidste du, at hovedstaden i Panama hedder Panama City, at landets areal er på 78.000 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 3,03 millioner?

Peru
Vidste du, at hovedstaden i Peru hedder Lima, at landets areal er på 1.285.216 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 26,8 millioner?

Réunion
Vidste du, at hovedbyen på Réunion hedder Saint Denis, at øens areal er på 2510 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 635.000?

Salomonøerne
Vidste du, at hovedstaden på Salomonøerne hedder Honiara, at øernes samlede areal er på 28.450 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 0,480 millioner?

Senegal
Vidste du, at hovedstaden i Senegal hedder Dakar, at landets areal er på 196.720 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 10 millioner mennesker?

Sydafrika
Vidste du, at hovedstaden i Sydafrika hedder Pretoria, at landets areal er på 1.219.090 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 49 millioner?

Togo
Vidste du, at hovedstaden i Togo hedder Lomé, at landets areal er på 56.785 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på ca. 4,8 mio.?

USA
Vidste du, at hovedstaden i USA hedder Washington D.C., at landets areal er på 9,6 millioner kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 296 millioner?

257 logbøger

Under Galathea Ekspeditionen skrev Morgenavisen Jyllands-Postens deltagere hver dag en logbog om hverdagen derude. Læs samlingen på 257 logbøger fra eventyret.
Læs mere

Beretninger fra Galathea

Morgenavisen Jyllands-Posten, som tog initiativ til ekspeditionen og udviklede ideen, havde det største mediehold med på ekspeditionen. Her er reporternes hundreder af artikler fra de 257 døgn.
Læs mere

Forskere på ekspedition

Under hele ekspeditionen berettede Morgenavisen Jyllands-Postens reportere i avisen og her på galathea.nu om forskningen og forskerne. Her er alle disse artikler med billeder samlet.
Læs mere

Ny DVD om Galathea 3

"Jorden rundt på 80 minutter med Galathea 3" er dokumentarfilmen om ekspeditionen, som på 257 døgn bragte "Vædderen" til klodens fjerneste afkroge. Filmen fortæller historien om de mange forventningsfulde videnskabsfolk, hverdagen på "Vædderen" og mødet med eventyret i det fremmede.
Køb DVD her

Nye resultater klar

Nu er de første forskningsresultater klar, og vi har besøgt en lang række af Galathea-forskerne. Besøgene er udgangspunkt for et nyt undervisningsmateriale, der åbner mulighed for at inddrage forskningsresultaterne aktivt i undervisningen.
Læs mere

Weblogs fra ekspeditionen

En lang række deltagere - fra Søværnets besætning, forskere og formidlere til undervisningsministeren - førte dagbog undervejs.
Læs mere