Sitemap | Avanceret søgning |

Galathea fortsætter i skolerne

Selv om jordomsejlingen er slut, så fortsætter Galathea-eventyret. På internettet er denne hjemmeside fortsat omdrejningspunkt for formidling af viden om Galathea 3, forskningen og de lande, som ekspeditionen passerede under verdensomsejlingen. Her findes talrige undervisningsforløb, skoleopgaver, baggrundsartikler, temaer, landefakta, landeportrætter og meget mere. Undervisningsforløbene består af artikler, opgaver og lærervejledninger, mens temaerne er samlinger af undervisningsartikler.

Skattekisten åbnes

Nu åbnes låget på skattekisten fra Galathea 3-ekspeditionen - en database med over 600.000 målinger, som forskerne og besætningen på "Vædderen" havde med hjem fra opdagelsesrejsen Jorden rundt.

Hvert femte minut i 257 døgn registrerede computerne på "Vædderen" målinger fra de mange instrumenter på ekspeditionsskibet. Foreløbig er målingerne kun lange rækker af tal, som du nu kan få adgang til her på hjemmesiden. Men tallene gemmer på ny viden om klimaet og havene. Lav dit eget forskningsprojekt på baggrund af de helt nye målinger fra Galathea.
Læs mere

Forskningen

Forskning var det ene hovedformål med Galathea 3-ekspeditionen, som Videnskabsministeriet stod bag. Hundreder af forskere søgte om at komme med på ekspeditionen, og der blev plads til omkring 60 projekter - heraf 44 med "Vædderen" som platform. Forskerne vendte hjem med millioner af målinger og prøver, som i de kommende år skal bearbejdes i laboratorierne.
Læs mere

Nye resultater klar

Nu er de første forskningsresultater klar, og vi har besøgt en lang række af Galathea-forskerne. Besøgene er udgangspunkt for et nyt undervisningsmateriale, der åbner mulighed for at inddrage forskningsresultaterne aktivt i undervisningen.
Læs mere

Undervisningsforløb

Med på Galathea 3-ekspeditionen var en række formidlingspiloter, der lavede undervisningsforløb. Til hvert forløb hører et baggrundsmateriale med artikler og opgaver om emnet.
Læs mere

Landefakta

Find fakta om historie, geografi, miljø, kommunikation og infrastruktur, befolkning, sundhed samt økonomi om de 25 lande, der indgik i Galathea Ekspeditionen.
Læs mere

Landeportrætter

Læs om forskere og fremmede dyr på Antarktis, udviklingsdebatten i Ghana, fodboldstjerners indsats mod fattigdom i Ecuador og meget mere i journalistiske landeportrætter.
Læs mere