Sitemap | Avanceret søgning |

Galathea 3 på verdenshavene

Galathea 3-ekspeditionen - den største danske forskningsekspedition i mere end 50 år - satte i august 2006 kurs mod verdenshavene for at sejle Jorden rundt som platform for danske forskningsprojekter
Læs mere

Kronprinsen protektor

Kronprins Frederik er protektor for den Dansk Ekspeditionsfond, der gennemførte Galathea 3-ekspeditionen. Kronprinsen har selv ekspeditionserfaring fra en 2800 km lang slædehundetur i Nordgrønland i 2000, Ekspedition Sirius 2000. Han deltog selv i Galathea 3-ekspeditionen fra Galapagos til Panama. Et andet medlem af kongehuset, Frederik VIII's brorsøn prins Axel, deltog som formand for Den Danske Dybhavsekspedition i planlægningen af Galathea 2.
Læs mere

Målsætning

Galathea 3-ekspeditionen skulle ifølge videnskabsminister Helge Sander være en moderne gentagelse af de to foregående, men med et dobbelt formål: Et videnskabeligt formål, hvor vore dages videnskabssyn og højteknologiske hjælpemidler anvendtes på både tidligere besøgte og nye steder. Og et formidlingsmæssigt formål, hvor ekspeditionen skulle udgøre en enestående platform for forskningsformidling, navnlig inden for naturvidenskaberne.
Læs mere

Bøger om Galathea 3

På jordomrejse med Galathea 3 beretter i to bind om forskernes forsøg på at løse videnskabens gåder og om livet om bord på "Vædderen". Bind tre "Danske tropekolonier" tager udgangspunkt i ekspeditionens stop i de tidligere besiddelser på Guldkysten, Trankebar og Vestindien. Bøgerne kan købes i boghandelen.

DVD om Galathea 3

"Jorden rundt på 80 minutter med Galathea 3" er dokumentarfilmen om ekspeditionen, som på 257 døgn bragte "Vædderen" til klodens fjerneste afkroge. Filmen fortæller historien om de mange forventningsfulde videnskabsfolk, hverdagen på "Vædderen" og mødet med eventyret i det fremmede. Som ekstramateriale har DVD'en Hakon Mielches film om Galathea 2-ekspeditionen i 1950-52. DVD'en rummer også "Jorden rundt i 80 billeder med Galathea 3" - et slideshow fra Morgenavisen Jyllands-Postens pressefotografer.
Køb DVD her

Galathea som brætspil

"Rejs Jorden rundt med Galathea-ekspeditionen" findes også som brætspil - produceret af Morgenavisen Jyllands-Posten i samarbejde med Danspil. Spillets spørgsmål er lavet af avisens egne eksperter og i samarbejde med Jyllands-Postens Galathea-partnere, bl.a. Randers Regnskov og de zoologiske haver i Odense og København. Spillet kan blandt andet købes i boghandler og legetøjsbutikker.