Sitemap | Avanceret søgning |

Skattekisten fra Galathea

Nu åbnes låget på skattekisten fra Galathea 3-ekspeditionen - en database med over 600.000 målinger, som forskerne og besætningen på "Vædderen" havde med hjem fra opdagelsesrejsen Jorden rundt.

Hvert femte minut i 257 døgn registrerede computerne på "Vædderen" målinger fra de mange instrumenter på ekspeditionsskibet. Foreløbig er målingerne kun lange rækker af tal, som du nu kan få adgang til her på hjemmesiden. Men tallene gemmer på ny viden om klimaet og havene.

Forskerne er så småt i gang med at bearbejde tallene. Nu er det din tur til at tage fat. Lav dit eget forskningsprojekt på baggrund af de helt nye målinger fra Galathea.

Forskerne stod i kø

Hundreder af forskere søgte om at komme med på Galathea 3-ekspeditionen, og der blev plads til omkring 60 projekter - heraf 44 med ekspeditionsskibet "Vædderen" som platform. Forskerne vendte hjem med millioner af målinger og prøver, som i de kommende år skal bearbejdes i laboratorierne.

Gode tips til lærerne

Lærerne Thomas Kjerstein fra Helgenæs Naturefterskole og Birthe Zimmermann fra Alssundgymnasiet i Sønderborg var selv med på Galathea 3-ekspeditionen som formidlingspiloter for Morgenavisen Jyllands-Posten. Nu kommer de med gode ideer til, hvordan målingerne fra ekspeditionen kan anvendes i undervisningen i grundskolens ældste klasser og på de gymnasiale uddannelser.

Nye resultater klar

Nu er de første forskningsresultater klar, og vi har besøgt en lang række af Galathea-forskerne. Besøgene er udgangspunkt for et nyt undervisningsmateriale, der åbner mulighed for at inddrage forskningsresultaterne aktivt i undervisningen.
Læs mere

Forskere på ekspedition

Under hele ekspeditionen berettede Morgenavisen Jyllands-Postens reportere i avisen og her på galathea.nu om forskningen og forskerne. Her er alle disse artikler med billeder samlet.
Læs mere

Ny DVD om Galathea 3

"Jorden rundt på 80 minutter med Galathea 3" er dokumentarfilmen om ekspeditionen, som på 257 døgn bragte "Vædderen" til klodens fjerneste afkroge. Filmen fortæller historien om de mange forventningsfulde videnskabsfolk, hverdagen på "Vædderen" og mødet med eventyret i det fremmede.
Køb DVD her